Мета і завдання навчальної дисципліни
Метою вивчення дисципліни «Устаткування підприємств громадського харчування» є : набуття учнями необхідних знань та навиків, пов’язаних з механізацією технологічних процесів приготування, зважування, розрахунку із покупцями, вибором, розміщенням, експлуатацією, технічним обслуговуванням і ремонтом торговельного обладнання закладів ресторанного господарства.
Курс передбачає підготовку спеціалістів спроможних технічно,грамотно експлуатувати торговельно-технологічне обладнання, вирішувати питання щодовикористання нових видів машин і апаратів, а також здатних впроваджувати нові види і форми механізації і автоматизації технологічних процесів у закладах ресторанного господарства.
Після вивчення дисципліни учні повинні:
Знати призначення та сферу використання машин і апаратів для механізації технологічних процесів закладів ресторанного господарства.
Знати технічну характеристику обладнання, конструкцію та принципи дії, особливості його експлуатації.
Вміти виконувати інженерно-технологічні розрахунки, опанувати навички роботи на устаткуванні.
Завдання курсу:
Ознайомити учнів з усіма видами устаткування закладів ресторанного господарства, функціональним призначенням і особливостями конструкції різних машин і механізмів, правилами їхньої експлуатації і техніки безпеки.
Забезпечити засвоєння учнями принципів дії та правил експлуатації устаткування.
завантажити
|