П`ятниця, 26.04.2024, 15:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Вересень » 2 » Засідання педагогічної ради
07:56
Засідання педагогічної ради

Засідання педагогічної ради

         Серпневе засідання  педагогічної ради ознаменувало початок нового 2016-2017 навчального року. Під час засідання розглядалися такі питання, як:

  1. Визначення завдань трудового колективу на новий навчальний рік та обговорення й  затвердження плану роботи ліцею на 2016 – 17н.р..
  2. . Затвердження педагогічного навантаження  педпрацівників на 2016-2017 н.р..

3. Роль контролю та стимулювання навчальної діяльності учнів   у підвищенні рівня якості знань та розвитку їхньої творчої активності.

Голова педагогічної ради, директор ліцею В.Г.Дорошенко

Під час обговорення першого питання були внесені пропозиції:

  1. Організація заходів по збереженню учнівського контингенту через адаптацію учнів до змінених (нових) умов навчання, проживання, взаємодії  в  умовах ліцею через залучення їх у гурткову роботу, спортивні секції, Клуб «Контакт», виконання завдань творчого характеру.
  2.  Забезпечення трудовим колективом умов для збереження фізичного, психічного, соціального й духовного здоров’я  учнів.
  3. Посилення контролю за наявністю учнів на першому та останньому уроках, проведення педагогічних рейдів разом з учнівським самоврядуванням по боротьбі із запізненнями на уроки та самовільним залишенням занять окремими учнями.

4. З метою ефективного контролю за навчальною діяльністю учнів всім педагогічним працівникам постійно дотримуватися: індивідуального характеру контролю, систематичності, об’єктивності, оптимізації, всебічності, гласності,   етичних норм та педагогічного такту  під час оцінювання навчальних досягнень учня.

5. Впроваджувати в практику викладачів, класних керівників, майстрів в.н. складання рейтингу навчальних досягнень учнів різних груп, учнів однієї групи, здібних та таких, які мають інтереси й схильності до певного виду діяльності. Результати роботи обговорити на засіданнях МК (січень, червень) .     

6. За результатами діяльності здібних учнів та таких, які мають інтереси й схильності до певного виду діяльності, дирекції ліцею заохочувати їх шляхом організації екскурсій, подорожей  визначними місцями.

 

          З третього питання про роль контролю та стимулювання навчальної діяльності учнів   у підвищенні рівня якості знань та розвитку їхньої творчої активності заслухали методиста, яка запропонувала обговорити цю важливу тему у формі консиліуму. Обговорення відбулося за планом з питань:

1. Контроль та оцінка знань, умінь і навичок учнів – невід’ємний структурний компонент навчального процесу.

2. Функції , види, методи контролю.

3. Доброзичливість і психолого-педагогічний такт у процесі контролю навчальної діяльності учнів.

4. Роль та значення почуття відповідальності за виставлену оцінку. Причини формалізму та допущених помилок  в здійсненні контролю за навчальною діяльністю учнів.

5. Дотримання принципу об’єктивності оцінювання. Здійснення індивідуального підходу до учнів у процесі контролю і стимулювання навчальної діяльності учнів.

6. Психолого - педагогічні вимоги до перевірки та оцінювання знань учнів.

7. Оцінювання як мотив у навчанні «Успішність - це рівень засвоєння учнями знань, умінь і навичок».

         Було прийняте рішення щодо застосування педагогічним колективом методичних рекомендацій, створених  творчою групою ( серпень 2016 р.) з певними доповненнями.

      Методист ліцею Л.Г.Баранюк

Переглядів: 727 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz