Субота, 27.04.2024, 04:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 19 » Захоплюючий відкритий захід з української мови і літератури
08:12
Захоплюючий відкритий захід з української мови і літератури

Захоплюючий відкритий захід з української мови і літератури

         В середу 18 березня в кабінеті української мови та літератури яблуку ні де було впасти. Тут зібралися учні ІІІ курсу груп №152 та №155, а ще прийшли вболівальники з інших груп. Всі знали, що в цей день буде позаурочний захід «Я люблю Україну» у формі шоу і очікували чогось незвичного. Кабінет являв собою привітну вітальню з яскравим вбранням у кольори державної символіки, тут була яскрава політична карта України, підбірка книг і словників, квіти і кульки, звучала музика та українські пісні, а на екрані висвітлені слова В.Сосюри: «Любіть Україну у сні й наяву, Вишневу свою Україну…». Все це надихнуло на свято, яке подарували присутнім учасники шоу на чолі з викладачем Тетяною Вікторівною Квашею.

         До учнів звернулася викладач з промовистими словами:

На білому світі є різні країни,

Де ріки, ліси і лани

Та тільки одна на землі Україна,

А ми її доньки й сини…

          Звучить величава пісня «Моя Україна…» у виконанні Н.Бучинської в супроводі  відео.

           А далі розпочинається шоу, в якому приймають участь дві команди «синіх» від 152 групи та «жовтих» від 155 групи, які зайняли відповідні сектори, члени журі та вболівальники.

 

 

             До учасників шоу звертаються ведучі, які промовисто підвели їх до першого туру «Народна мудрість», під час якого учні розгадували яскраві українські загадки та продовжували другу частину дотепних прислів’їв під музичний супровід.

          Наступний  тур - «Світ слова», під час якого учні змагалися у правильному визначенні звуків у слові. Далі дві команди учнів продовжували змагатися у знаннях значень українських слів як: «карафка», «хлів», «калита», «мамалига».

          Надзвичайно цікавим видався тур під назвою «Пісня – душа народу». Українські народні пісні століттями самовіддано плекали національну гідність, були алмазним осереддям духу народного. У них виявляється багатство духовного життя українського народу, його талановитість,обдарованість,що є невід’ємною частиною спадщини України… такими словами Тетяна Вікторівна закликала учасників шоу до наступного туру, який викликав сплеск емоцій. За звуками музики не тільки учасники, а й всі присутні разом співали українські народні пісні. 

           Можна й далі продовжувати описувати наступні тури, але немає в цьому сенсу, бо всі вони спрямовані на розширення та поглиблення знання про рідну мову, про Україну, звичаї і традиції українського народу та на формування високі громадянські якості як: патріотизм, людяність, доброта, милосердя, працьовитість.

          На завершення учні виконали спільне завдання: на долоньках імпровізованих рук написали свої побажання на найближчий час, а потім їх озвучили. Переважна більшість бажає миру і злагоди в Україні, бажають процвітання державі і кожному українцю, рясного врожаю на полях, достатку у кожній домівці, тепла й довіри у стосунках.

         Отже, очікування присутніх на заході збулися, про що свідчить піднесений настрій учасників шоу. Незалежно від того, хто переміг, гарний настрій оповив усіх присутніх, які висловили слова вдячності організатору заходу Кваші Т.В., музичному керівнику Галкіну В.І., бібліотекарю Воляницькій Т.І., ведучим та двом командам, які передали присутнім дух патріотизму, любові до рідної мови й разом створили гарне свято у цей день.  

Методист Баранюк Л.Г.

Переглядів: 636 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz