Субота, 27.04.2024, 00:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 11 » Вірно служіть українському народові
12:18
Вірно служіть українському народові

Вже стало доброю традицією для казанківців двічі на рік проводжати юнаків, які досягли 18-річного віку, на службу в армію. Не винятком став і один із квітневих днів, коли в актовому залі Казанківського ПАЛ зібралися призовники, їх батьки, учні професійного аграрного ліцею, гості.


                        

Під марш «Прощання сло­в’янки» та гучні оплески присутніх заходять призовники 2013 року.

До винуватців події, їх батьків звернувся заступник голови районної ради В.Г. Притуленко. Володимир Григорович сказав, що в Україні є багато добрих традицій. Проводи до лав Збройних сил України є однією з них. В такий час завжди хочеться бачити поруч близьких та відчувати їх підтримку, адже під час служби на юнаків чекає все нове і невідоме. Звісно, вони дуже хвилюються.

Промовець відзначив, що служба в армії – це ратна і нелегка праця, але саме вона – для справжніх чоловіків. Змужнілими вони повернуться додому  й стануть розрадою й підтримкою для батьків.

Від районної ради, райдержадміністрації, депутатського корпусу Володимир Григорович привітав юнаків із Днем призовника, побажав доброго здоров’я, легкої служби, долати всі труднощі, які траплятимуться на їх шляху.

Районний військовий комісар підполковник С. В. Осіпчук сказав, що згідно з Законом України «Про військовий обов’язок та військову службу» ми сьогодні проводжаємо юнаків, які за станом здоров’я та морально-діловими якостями відповідають статусу призовника, на строкову службу, яка допоможе нашим землякам змужніти й стати дорослішими. Зараз наші Збройні сили переходять на військову службу за контрактом. Тож для нинішніх призовників ця строкова служба може стати не лише виконанням почесного конституційного обов’язку, а й початком військової кар’єри.

Районний військовий комісар подякував призовникам за те, що вони з розумінням ставляться до почесного обов’язку, а їх батькам за те, що добре виховали своїх синів. Він побажав всім щастя, злагоди та мирного неба, використовувати зброю лише в навчальних цілях.

З теплими і щирими словами вітань до новобранців звернулася голова районної Організації ветеранів війни і праці М. Г. Ризук, яка відзначила, що призовники будуть не лише служити в армії, а й вчитися захищати свою Батьківщину, як це робили наші діди й прадіди. Марія Григорівна побажала юнакам, щоб проведений на службі час випробування на міцність для кожного з них пройшов недаремно, а батькам – набратися терпіння й чекати своїх соколів.

Від Казанків­ської селищної ради та депутатського корпусу із важливою подією в житті призовників привітав заступник селищного голови В. М. Погорілий. Він відзначив, що чоловіки в усі часи були захисниками своєї Вітчизни, боронили її від ворогів у роки Великої Вітчизняної війни. Нині настала черга молодого покоління вчитися військовій справі, щоб у разі необхідності боронити свій народ. Володимир Миколайович побажав юнакам з честю і гідністю виконати свій військовий обов’язок, повернутися додому змужнілими й стати надійною опорою своїм батькам.

                        

Особливе пожвавлення події додало те, коли дівчата з Казанківського ПАЛ перев’язали призовників червоними стрічками, а благочинний Казанківського району протоієрей Сергій кожного благословив на ратну службу та окропив святою водою.

Не менш зворушливим був момент, коли матері перев’язали синів вишиваними українськими рушниками і разом з ними закружляли у вальсі. Від їх імені до призовників звернулася Н. М. Савчук. Вона благословила майбутніх воїнів, побажала їм легкої служби та частіше писати листи додому.

Від своїх товаришів виступив випускник ПАЛ Артем Кутовенко, котрий подякував викладачам та майстрам за міцні знання, мудрі й безцінні поради, щире серце та добро. Артем запевнив батьків, що призовники з честю виконають військовий обов’язок і не осоромлять їх.

З нагоди цього свята до уваги юнаків та їх батьків була запропонована концертна програма, яку підготували ліцеїсти та учасники художньої самодіяльності РБК і СК №1.  Кульмінаційним моментом заходу став виступ Альони Галкіної, яка заспівала пісню «Молодий офіцер», а їй браво підтанцьовували нинішні призовники.

 

Валентина ПОГОРІЛА

Вірно служіть українському народові

«Голос Казанківщини» від 11.04.2013 р.

Переглядів: 701 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz