П`ятниця, 26.04.2024, 16:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 20 » Війні немає забуття
11:58
Війні немає забуття

    «Кожен рік віддаляє нас від тієї незабутньої і великої переможної весни 1945 року. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Війна, котра прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила в руїни тисячі міст і сіл», - такими словами розпочався виховний захід у Казанківському ПАЛ «Війні немає забуття»,

приурочений до 70 – річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70- ї річниці завершення Другої світової війни з метою розповісти підростаючому поколінню про незламність українського народу у титанічній битві, рівній якій не знала історія, про те що серед тисяч солдатських автографів на стінах рейхстагу було чимало українських імен, а також формувати у молоді патріотичні почуття гордості за старше покоління.

    Виступи учнів, читання віршів супроводжувалися переглядом презентації, відефрагментів про тих учасників війни, які своїм життям та важкою ратнею працею забезпечили величний День Перемоги.

    Казанківці теж свято вшановують память про тих, хто віддав  своє життя  за свободу і незалежність своєї Вітчизни. Обеліски, памятники, меморіальні дошки, вулиці названі їх іменами... Присутні мали змогу переглянути відеоряд меморіальних комплексів нашого селища, під виконання пісні «Обеліск».

    Память – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя  країни. І сьогодні через багато років, жахливо ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній Казанківській землі. Далі голова районної раби ветеранів війни і праці Міздрюк М.Г. розповіла присутнім про катівню калмицького карального корпусу, де було страчено сотні  мирних земляків.

Зі сльозами на очах присутні слухали вірш «Варварство», який прочитала Т.Воляницька.

     Також учні дізналися про те, як вшановується пам'ять учасників Великої Вітчизняної війни, наших земляків, тих хто своєю боротьбою, кров’ю і життям утверджував на нашій землі Мир, працю, свободу  в нашому  селищі   з’явилися вулиці: Каліни, Баранчука, Послушняка,  Коптєва.

 

     Память... Вона кличе, хвилює, стукає у наші серця. Вона доносить до нас нащадків тих  полумяних поколінь, імена тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс у жертву найдорожче – життя.  Спливло більше семидесяти літ від того вистражданого радісно-сумного дня Перемоги... Вдовиними слізьми і потом зрошені наші поля, їхніми  долонями  надоєно тисячі й тисячі літрів молока. Вдовиними мозолями побудовано нові хати, висаджено сади.

 Безмежно вдячні  ветеранам війни, які сьогодні поруч  з нами:

  • Павлову  Василю Євдокимовичу

  •  Асмолову  Олександру Миколайовичу,

  •  Градобоєвій Ользі  Олексіївні,

  •  Познякову Миколі  Федоровичу, які своїм життям та  ратною працею забезпечили нам 70 років мирного життя.

      Щовесни  душі загиблих  повертаються до свого  рідного краю іскорками вічного вогню. Саме тому ми приходимо  до нього, щоб згадати  рідних та близьких.

 

                                        Бої відшуміли, скінчилась війна,

Та в пам’яті житиме  довго вона.

У пам’яті тих, хто війну ту пройшов,

У пам’яті житимуть, хто не прийшов.

Вам пам’ять, Герої, вам честь і хвала

Ніколи в віках не померкне вона.

         Під час проведення заходу лунали пісні у виконанні А.Литвинчука, Галкіна В.І., Єманової Н.А. та учнів 160, 161, 158, 159. 155 груп. А підготували і провели захід керівники гуртків Галкін В.І. та Єманова Н.А. за допомогою учнівського та педагогічного колективів.

 

Заступник директора

з навчально – виховної роботи – Сізоненко Н.О.

Переглядів: 560 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz