П`ятниця, 26.04.2024, 21:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 6 » Відкритий виховний захід: «Герої не вмирають…»
13:26
Відкритий виховний захід: «Герої не вмирають…»

Відкритий виховний захід:  «Герої не вмирають…»  02.03.2017р. на високому пізнавально-виховному рівні провів разом з юнаками групи №160 класний керівник Федоренко Сергій Миколайович.

   Викладач історії, як ніхто інший, розуміє події  Революції Гідності, а тому спрямував захід на розширення знань учнів  про події Революції Гідності, на патріотизм Героїв Небесної Сотні та українського народу.

 

 

Протягом заходу Сергій Миколайович разом з юнаками  розкривали події, які відбувались на Майдані, в столиці України у лютому 2014 року. Події, які дали поштовх до дій по всій території держави. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли Український народ, вже в сучасний період новітньої історії боротьби за утвердження Української державності, продемонстрував свою європейськість, гідність і прагнення до свободи.   

        Крок за кроком, починаючи з 21 листопада 2013 року, висвітлювалися події Майдану. Відеокліп «98 днів революції гідності»,  сценка «Зустріч» про Сергія Нігояна та Героя Крут, яку виконали Кагдін Андрій та Кірч Олександр, а також вірші, які читали юнаки, допомагали краще усвідомлювати події тих трагічних днів.

 

 

        Про справжні бої, які  розгорталися в центрі Києва 18-20 лютого на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі, майдані, у Маріїнському парку, розповідали  Ахалая Гіві, Лєбєдєв Євген, Кириченко Андрій, Колотилов Артем, Гакун Олександр, Красін Володимир, Мусюхін Іван, Нагорний Анатолій.

                                                                               

                                                                             

          18-20 лютого,  на той час, коли кожен українець мав зробити вибір: або ти станеш рабом, або будеш вільною людиною і житимеш у вільній державі, розгорнулися найжорстокіші події. Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито. Це «Небесна Сотня», яка своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дає шанс збудувати нову демократичну правову державу. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!».

        Хвилиною Пам’яті, хвилиною мовчання всі вшанували вічну пам’ять тих, хто віддав своє життя,  відстоюючи ідеали миру, добра, справедливості. 

Під відеокліп «Небесна Сотня. Пам’ятаємо...» Сергій Миколайович запалив свічку і передав її учням, які передавали її з рук в руки…

         Молитву за Україну прочитав Нагорний Анатолій.

 

         З першої і до останньої хвилини викладач виховував  в учнів почуття національної самосвідомості та громадянської активності, повагу і шану до трагічної сторінки нашої історії; закликав віддати данину пам’яті героям, що полягли під час Революції Гідності.

Методист ліцею Л.Г.Баранюк

 

 

Переглядів: 656 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz