П`ятниця, 26.04.2024, 13:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 3 » В романсі співає душа…
10:05
В романсі співає душа…

         Саме під такою назвою, нещодавно в ліцеї, пройшов вечір поезії та романсу, який організувала та вдало провела викладач зарубіжної літератури, спеціаліст вищої категорії Сізоненко Наталія Олексіївна.

      Цей захід був приурочений до Всесвітнього дня поезії і став закликом до її розвитку. Наталія Олексіївна, запропонувала всім присутнім простежити за тим, які приємні почуття викликає поезія, яка поєднана з музикою.

       «Дивне  це явище – романс. Почуєш – і  охопить тебе невимовною ніжністю, сумом, коханням. Він сповнений чарівності і світлого смутку. Зустріч з ним завжди приємна і бажана», - так розпочали свій виступ ведучі Просенюк Надія, Галуза Світлана, Співак Олександр, Сідоров Валерій.

 

                              

       Учні ознайомили всіх присутніх з  історією виникнення жанру романсу, їх авторами,  а також з романтичними історіями написання відомих музичних творів:   «Осіння пісня» у авторському виконанні Анни Герман, «Я помню чудное мгновенье» М. Глінки, А. Пушкіна,  «Гори, гори, моя звезда» П.Булахова, В. Чуєвського та інші.

       Наталія Олексіївна пояснила учням, чому романс, посів таке важливе місце в нашій культурі, що робить його популярним і вічно живим у наш час.

      Цікаві розповіді доповнювалися яскравими слайдами презентації, змістовними і водночас чуттєвими відео кліпами, які були продемонстровані на мультимедійній дошці.

        Дуже швидко і непомітно промайнув час, відведений для побачення з романсом, але учні та гості заходу встигли насолодитися чудовою поезією, доторкнулися до краси у музиці та почуттях. Зустріч з романсом стала справжнім святом для ліцеїстів.

          Член методичної ради Т.О. Баранюк

 

Переглядів: 560 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.4/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz