Субота, 27.04.2024, 00:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 3 » Урок історичної па’мяті
13:42
Урок історичної па’мяті

      Кожен рік віддаляє нас від тієї незабутньої і великої переможної весни 1945 року. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини. Війна, котра прийшла на українську землю, увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі, відібрала багато молодих життів, спотворила нашу чудову природу…

                                                

  

 

       Память – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя  країни. І сьогодні через багато років, жахливо ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній Казанківській землі.

      Війні немає забуття... Тому, 27 квітня 2017р. в Казанківському ПАЛ проведено Урок історичної пам’яті,  приурочений до Дня Перемоги. Гостями заходу були директор Казанківського районного історичного музею Маслова Н.Д., директор центральної бібліотеки для дорослих Крюкова Л.В., бібліотекар  Буднік О.Г. та Ламонова Л. І. Під час проведення заходу, учні мали можливість прослухати інформацію із архівних матеріалів події того часу, переглянути документальні фільми, відеоролики про звільнення рідної Казанки, про подвиг танкістів генерала Ю.Г.Пушкіна, коли першим на вулиці селища з включеними звуковими сиренами увірвався танк за номером 271 на борту – командира взводу лейтенанта Іллі Івановича Калини. І цей подвиг танкістів увіковічено монументом на східній вулиці селища.

                                                   

          Л. В. Крюкова розповіла присутнім про червону квітку - мак, яка стала на Україні символічною квіткою пам’яті про загиблих. Учні прийняли участь у акції «Квітка пам’яті», і  маки, зроблені своїми руками, прикріплять учасникам урочистостей в День Перемоги. Адже щовесни  душі загиблих  повертаються до свого  рідного краю, а червоні маки ще раз нагадають нам про загиблих рідних та близьких.

                                                      

                                                      

                                                      

                                                      

        Память... Вона кличе, хвилює, стукає у наші серця. Вона доносить до нас нащадків тих  полумяних поколінь, імена тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс у жертву найдорожче – життя. 

 

                                                              Заступник директора  з НВих.Р _ Сізоненко Н.О.

Переглядів: 582 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz