П`ятниця, 26.04.2024, 19:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Січень » 24 » Турнір!
22:19
Турнір!

      Як добре всім відомо те, що турнір - це змагання, що сприяє набуттю  умінь розвязувати складні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях. Тому в рамках місячника методичної роботи педагогічного колективу над науково-методичоню темою методистом ліцею був організований та проведений турнір «Випробовування ерудитів» з метою  налаштування учасників турніру  на поглиблення, розширення та накопичення знань із загальноліцейної науково-методичної проблеми: «Вплив новітніх педагогічних технологій і їх значення у розвитку професійних і життєвих компетентностей учня-випускника ліцею»; закріплення принципу зміни ролі педагога від «розмножувача»  знань  до організатора  їх  здобуття учнями   у продовж життя; розвитку бажання І П П продовжувати наполегливо займатися самоосвітою,  творчо опрацьовувати сучасні інноваційні технології навчання та перспективний педагогічний досвід; вдосконалення  принципу партнерства між членами педагогічного колективу.

       За принципом гри «Пазл» викладачі та майстри виробничого навчання об’єдналися у команди по 5-6 учасників. Кожна команда обрала свою назву та девіз.

 

        Турнір  проходив у шість турів. За роботою команд слідкувало компетентне журі у складі

 Кваши Т.В. заступника директора з НВР – голова журі,

       Степанової С.В. викладача вищої категорії – член журі,

       Бондаря О.В. старшого майстра – член журі,

       Воляницької Т.І. бібліотекаря – член журі.

 

Всі учасники турніру були ознайомленні з правилами турніру, тому змагання проходили чітко та злагоджено.

      Змагання проводилися як на швидкість, так і на правильність відповідей. Протягом шести турів для команд давалися однакові завдання, над якими всі з великим ентузіазмом працювали.  

           

        Всі команди  аналізували три вислови видатних педагогів сучасності щодо формування ключових компетентностей учнів. На діаграмі Венна записали, що спільного у висловах в перекритих зонах та  що відмінного – у вільних зонах. Перша команда (доповідачі) протягом 2-х хвилин пропонувала свій варіант розвязку завдання; друга та третя команди (опоненти) знаходили: перші з них свої переваги у аргументах над доповідачами,  а другі – недоліки, тобто, назвали ті аргументи, які не назвали перші дві команди; четверта команда (рецензенти) оцінювала виступи  трьох команд.

 

 Методист, яка була ведучою, коментувала умови виконання завдань, одним з яких було (Vтур) було написання на  стікерах найважливіших, на погляд педагогічних працівників, ключових атрибутів сучасного педагога, що за результатами досліджень в період з 2000 по 2010р. Українською педагогічною академією наук для різних аудиторій педагогічних працівників є найголовнішими показниками успішності педагога, зорієнтованого на позитивний результат здійснення освітнього процесу.

    

Педагогічні працівники полюбляють обговорювати педагогічні ситуації, а тому методист не упустила такої нагоди і заключним акордом турніру були обговорені ситуації, які розробила методист.


    

     Час колективної творчої роботи швидко сплинув. Та поки підводилися підсумки за  результати змагань, методист  привітала молодих колег, які нещодавно влилися у дружню сім’ю педагогічного колективу та побажала…

Пам’ятайте!

Щоб Вас учні поважали,

А батьки Вас шанували,

Досягайте Ви мети,

Щоб пишались Вами  ми!

Будьте лагідні, привітні,

Милосердні і тендітні,

Творчих успіхів бажаємо,

Допомогу обіцяємо!

     

         Пам’ятайте! Наші учні – це наші діти. Діти – наша радість і надія. Як ми сформуємо їх життєву і професійну компетентність, так вони й підуть по життю та забезпечать добробут держави і кожного з нас.  Хочеться побажати вам бадьорості, натхнення, здійснення найсміливіших планів, щоб учні радували своїми успіхами, а ще терпіння, працелюбності, сили духу і хай ніколи вас не оминають доброта і розуміння від учнів, теплі посмішки від колег, родинне щастя, достаток і благополуччя, а ще щоб у рік Коня ви були на коні!

 

Компетентне журі підвело підсумки, визначили переможців, які отримали призи.


   

Переглядів: 860 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.9/17
Всього коментарів: 1
1 Ирина  
0
Повезло вашему лицею с методистом, молодец...так держать!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz