П`ятниця, 26.04.2024, 04:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 14 » «Тероризм – глобальна проблема людства»
11:47
«Тероризм – глобальна проблема людства»

«Тероризм – глобальна проблема людства», - під таким заголовком була проведена відкрита виховна  година в 159 групі класним керівником Шупрудько Т.О. , метою якого було з’ясувати, що таке тероризм,  які його причини і  наслідки та як вберегтися від ганебного явища сучасного світу.

     Перед тим, як почалася обговорюватися тема виховної години, учні з’ясували , що вони вкладають в поняття «тероризм».

     З питання, що таке тероризм згідно нормативно – правових документів, слово було надано експерту, викладачу з правознавства Сізоненко Н.О.

   Повідомлення учнів надали можливість слухачам дізнатися  про масштаби поширення тероризму  та інтенсивність його застосування  на підставі статистичних даних, опублікованих спеціальними структурами різних країн світу, про його  види, форми та засоби за кількістю застосованих сил.

   Перегляди фотознімків,  відеофільмів з місць проведення терактів, у присутніх викликав жахливі почуття, що ще раз підтвердило, що тероризм – це ганебне явище сучасного світу.

    «Дуже шкода, що і нашу Україну не минули такі жахіття, як тероризм…», - далі повела розмову класний керівник. Вона  відмітила, що терактами  в Україні офіційно вважаються: вибухи у Дніпропетровську (2012 р.),  збиття ІЛ – 76 у Луганську (2014 р.), збиття Боїнга -  777 над Донецьком (2014 р.). «Ми ще раз впевнилися в тому, - продовжила  Тетяна Олександрівна, -  що тероризм – це злочинна діяльність, яка полягає в породженні серед людей страху, невпевненості у своїх можливостях, у своїй країні, у своєму керівництві шляхом організації вибухів, вбивств, захоплень заручників і загроз. Розрахунок терористів робиться на те, щоб роз’єднати і посварити людей різних національностей, зробити їх ворогами. Тому звучать вибухи, падають літаки…, а саме головне – гинуть люди.»

    Відеоатеріали про те, що в підлітковому віці найбільшого розповсюдження набув телефонний тероризм  і можна стати справжніми терористами, надав експерт - капітан міліції, заступник начальника з кадровового забезпечення Шупрудько В.В. З переглянутого відеосюжету  учні ще раз впевнилися в тому, що телефонний тероризм завдає шкоду державі, суспільству і, насамперед, собі; що за таке діяння наступає кримінальна відповідальність.

    По закінченню виховної години, було зосереджено увагу на правилах, порадах, рекомендаціях, як не стати жертвою теракту, наведено приклади із життєвих ситуацій учнів, після чого всі разом склали модель поведінки під час терористичного акту: яка нашкодить, допоможе, а яка збереже життя.

    Затаївши подих, присутні слухали вірш:

Терроризму – нет!

Разве так должно быть? Рушатся дома,

Слез людских и крови протекла река.

Стало очень страшно в этом мире жить.

Но подлым террористам нас не погубить!

Все должны на свете очень мирно жить!

Нужно научиться счастьем дорожить!

Нужно научиться мир наш защищать!

И тогда террору в мире не бывать!

 

      Наприкінці виховної години  Тетяна Олександрівна зазначила, що боятися тероризму не можна, тому що життя під страхом смерті дуже важке, і саме цього домагаються терористи. Але потрібно бути в будь-якій ситуації дуже обережним і пам’ятати загальні правила; подала надію на те, що тероризм ніколи не торкнеться до кожного своїм чорним крилом.

Навіть на останнім рубежі

Промінь віри в нас ще не погас,

Боже, Україну збережи,

Господи, помилуй нас.

Бережіть себе і Україну!

 

                                                 Сізоненко Н.О. - заступник директора з НВР.

Переглядів: 1321 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.9/12
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz