П`ятниця, 26.04.2024, 23:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Спортивно-розважальне свято «Козацькому роду нема переводу!»
10:49
Спортивно-розважальне свято «Козацькому роду нема переводу!»

 

       26 жовтня учнівський та педагогічний колективи ліцею зібралися на спортивно-розважальне свято «Козацькому роду нема переводу!», а організували і провели його керівник фізичної культури Шинкарюк та викладач Баранюк Т.О.. Мета позаурочного заходу заключалася у розширені світогляду учнів про козацтво, його традиції, звичаї, що полягали у гартуванні фізичної сили та кращих рис характеру у щоденних тренуваннях-іграх.

 

      Що є гра для того, хто постійно мусить перебувати у стані готовності до війни? Козацькі забави вигадувались задля гарту найрізноманітніших якостей козака, це й ігри на фізичну силу, на швидкість реакції, на нестандартне мислення.

      Цікаву пізнавальну інформацію присутнім на заході доносили організатори заходу не тільки словесно, але й за допомогою презентації та відеоролика, які чергувалася зі змаганнями юнаків І – ІІІ курсів під гаслом «Козацькому роду нема переводу!» Від кожної групи були сформовані команди, які мали назву, емблему та девіз. Вправність, силу, кмітливість кожної команди оцінювало незалежне й справедливе журі у складі т.в.о. директора ліцею Зубеля М.М., практичного психолога Долженко І.Ф. та спікера учнівського самоврядування Готри Наталки.

    Козаки постійно розвивали свої природні задатки, особливо звертали увагу на силу і міць рук. У конкурсі «залізний кулак» рівних не було Пустовому Олександру, учню гр..№164.

     Ще один досить поширений вид козацьких розваг – стрибання у мішку. Дострибати першим до визначеної точки і не впасти – ось що мав зробити козак. Так тренувалась сила, витривалість, координація рухів та весь комплекс м’язів, що відповідав за їзду верхи.

Неперевершеним у цьому конкурсі був Симоненко Максим.

 

      Найсильнішим серед усіх учасників з піднімання гирі вагою 16 кг став Прокопенко Станіслав, який 60 разів  підняв пудову гирю.

 

     Козацькі забави не виключали імітацію переправи через річку Метою було не тільки себе показати, а й тренувати правильне глибоке дихання, серцево-судинну систему і опорно-руховий апарат. Команда учнів гр..№163 вправно виконала «бойове  завдання».

                                                                 

       Частою розвагою для козаків ставало змагання перетягування канату двома групами козаків. Як не дивно, але  команда першокурсників виборола перемогу у третьокурсників.

         

             За підсумками набраних балів перемогу у отримала команда юнаків ІІІ курсу гр. №163.

       

                 Закінчилися змагання. Учасники всіх команд показали, що вони гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки!

Методист   Л.Г. Баранюк

Переглядів: 468 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz