П`ятниця, 26.04.2024, 10:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Січень » 16 » Розпочався місячник методичної роботи педагогічного колективу
14:45
Розпочався місячник методичної роботи педагогічного колективу

                               Розпочався місячник методичної роботи педагогічного колективу

         Згідно планів роботи ліцею, методичного кабінету на 2016-2017 н.р., наказу №148 від 10.12.2016р. «Про організацію і проведення місячника методичної роботи у ліцеї» традиційно розпочалися педагогічні читання з теми: «Застосування інноваційної  педагогічної технології розвивального навчання як шлях  розвитку особистості учня – майбутнього конкуренто спроможного робітника».

       12 січня члени МК з професії «Кухар» організовано розпочали педагогічні читання. Викладач Мартинюк В.О., яка є головою методичної комісії, повідомила про важливість інноваційної педтехнології розвивального навчання, яка ґрунтується на розвитку самостійності у судженнях та діях учня, творчого мислення, формує світогляд, навчає вчитися. Викладач навела приклади розроблених нею засобів навчання, які впливають на пізнавальний інтерес учнів, ціннісні орієнтири, позитивні внутрішні установки на якісне оволодіння професію з обов’язковою мотивацією до навчання.

       Досвідчений майстер виробничого навчання Чегодар Т.А. поділилася досвідом з  формування самостійного, практичного мислення учнів на уроках в.н.  з врахуванням індивідуальних особливостей учнів.  Важливо, щоб першокурсники навчилися самостійно аналізувати способи дії під час виконання завдання та обговорювати те, що зроблено.

 

         Молодий майстер виробничого навчання Малік Н.М. повідомила про те, що особливу увагу слід звертати на самостійність під час виконання практичного завдання, це сприяє виробленню в учнів уміння аналізувати свою роботу, критично оцінювати її результати, виховувати почуття відповідальності.

         Члени  методкомісії прийняли рішення щодо продовження роботи над темою: «Застосування інноваційної  педагогічної технології розвивального навчання як шлях  розвитку особистості учня – майбутнього конкуренто спроможного робітника», зокрема:

  • На кожному уроці професійно-теоретичної та професійно-практичної  підготовки викликати в учнів стійку мотивацію до навчання, застосовуючи ІКТ.
  • На кожний урок добирати доцільні засоби навчання та оптимально їх використовувати для професійного розвитку учня – майбутнього конкуренто спроможного робітника.
  • Обов’язково враховувати індивідуальні особливості учня та його емоційний стан під час виконання різнорівневих завдань.
  • Допомагати учням у виборі творчих завдань, стимулювати їх практичну діяльність у набутті теоретичних і практичних  знань та умінь.
  •  Викладачу та майстрам в.н. постійно сприяти розвитку самостійності кожного учня в діях та їх самооцінки
  •  
  •                                                                                                                                              Методист ліцею Л. Г. Баранюк                                                                                            
Переглядів: 471 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.8/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz