Субота, 11.05.2024, 04:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Січень » 13 » Розпочався місячник методичної роботи
10:14
Розпочався місячник методичної роботи

         Розпочався місячник методичної роботи педагогічного колективу, який є традиційним для педагогічного колективу ліцею, що проводиться у січні. За місяць до  його початку методичною радою розроблений план роботи. який розпочинався випуском методичного бюлетеня.

         12.01.2015р. відбулися педагогічні читання методичної комісії «Обліковець,  діловод» з науково-методичної проблеми ліцею: «Пошук та застосування  інноваційних  педагогічних технологій, спрямованих на розвиток  та саморозвиток особистості учня – майбутнього конкурентоспроможного робітника». Члени методичної комісії відповідально віднеслися до підготовки виступів, у яких провідною лінією було повідомлення про впровадження інноваційних  педагогічних технологій, спрямованих на розвиток особистості учня. Члени методичної комісії поділилися власним досвідом впровадження інноваційних прийомів, форм та методів роботи на уроках та у позаурочний час.

   

      В результаті обговорення прийшли до спільної думки (ухвалили):

  1. Інноваційні технології потрібно систематично застосовувати у навчально-виховному процесі, після детального їх опрацювання, а не перетворюючи їх поспіхом на безглузді «ігри заради ігор».
  2. До кожного уроку необхідно ретельно відбирати такі прийоми, форми і методи педагогічних технологій, застосування яких би дали учням «ключ» до засвоєння теми та вміння використовувати набуті знання в майбутній професійній діяльності та житті.
  3. Викладачі та майстри виробничого навчання повинні допомогти кожному учню оволодіти певними суспільно-значимими якостями або компетенціями, як:
    • самостійно креативно та критично мислити;
    • вміти бачити та формувати проблеми, використовувати знання як інструмент їхнього розв’язання;
    • приймати нестандартні рішення й відповідати за них;
    • володіти комунікативною культурою, вміти працювати у команді, виходити з будь-яких конфліктних ситуацій та уникати їх;
    • бути гнучким, мобільним, уміти інтегруватись у динамічне суспільство, презентувати себе на ринку праці;
    • бути здатним до самостійного та відповідального життєвого вибору, формувати активну громадянську позицію, оволодівати цінностями та принципами демократичного суспільства;
    • бережно ставитись до свого здоров’я та здоров'я інших як найвищої цінності.  
  4.  Для того, щоб допомогти учням адаптуватися до швидкого плину життя, потрібно більше приділяти увагу спрямуванню навчальної діяльності на відтворення та засвоєння суспільного досвіду, в якому складається та вдосконалюється самоуправління поведінкою.

    Член методичної ради, голова МК

 «Обліковець,  діловод»  Шупрудько Т.О.

Переглядів: 649 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.9/7
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz