П`ятниця, 26.04.2024, 05:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 25 » Прямокутна система координат у просторі
13:30
Прямокутна система координат у просторі

 

        Прямокутна система координат у просторітакою була тема відкритого уроку з геометрії, який майстерно провела 24.10.2017р. викладач математики, спеціаліст першої категорії Тарановська Л.О. у рамках конкурсу відкритих уроків Високий рівень володіння математичними знаннями та методикою проведення уроку  дали можливість викладачу якісно донести до свідомості учнів декартову прямокутну систему координат у просторі, сприяли формуванню умінь з визначення координат точок у просторі і координат основ перпендикулярів, опущених з точки на координатні площини та осі, розвитку їх пізнавальних інтересів та комунікативних здібностей.

 

      Людмила Олегівна до дрібниць продумала кожний етап уроку та його комплексно-методичне забезпечення, що являло собою модель куба, роздатковий матеріал, застосування мультимедіа (презентація з елементами анімації) для побудови площин, які проходять через  х і у, х і z, у і z.

 

   Щоб закріпити набуті теоретичні знання, викладач пропонувала учням  розв’язувати вправи. При цьому наслідувала загальнодидактичні принципи навчання, що визначили зміст, організаційні форми і методи навчальної роботи під час уроку, зокрема: принцип науковості. Його сутність полягалав тому, що всі означення,твердження, знання, що вивчалися, були науковоправильними. Принцип системності і послідовності був зорієнтований на системне і послідовне викладання та вивчення учнями навчального матеріалу.

         Викладач постійно проводила роботу на фіксування уваги учнів на вузлових питаннях, логічному  переході  від засвоєного матеріалу до нового. При цьому Людмила Олегівна застосовувала певну систему сучасних методів навчання, застосування технології укрупнення дидактичних одиниць, ведучи учнів від простого відтворення до самостійних  суджень та математичних дій з вивченим матеріалом та вміння порівнювати прямокутні системи координат на площині та в просторі.

 

      Не оминула викладач і такий принцип як принцип зв’язку навчання з життям та майбутньою професійною діяльністю трактористів-машиністів с.г. виробництва, наголосивши на важливості  застосування системи координат  у сільському господарстві. Про систему GPSу сільському господарстві доцільно повідомив Лосіцький Павло.

   На скільки успішно учні засвоїли нову тему Тарановська Л.О. та присутні члени методичної комісії й адміністрація ліцею побачили по результатах самостійної роботи, проведеної в кінці уроку.  6 % учнів отримали оцінки високого рівня , 25% достатнього рівня, 37% середнього та 32% початкового.

 Отже, мета і завдання уроку виконані повністю через уміло організовану співпрацю «викладач -  учні - учень».

Методист Л.Г. Баранюк

 

 

Переглядів: 733 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.6/7
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz