П`ятниця, 26.04.2024, 13:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Січень » 11 » Педагогічні читання розпочали члени МК викладачів суспільно-гуманітарного циклу
10:07
Педагогічні читання розпочали члени МК викладачів суспільно-гуманітарного циклу

 

      На виконання планів роботи ліцею, методичного кабінету на 2017-2018 н.р., наказу  «Про організацію і проведення місячника методичної роботи у ліцеї» від 07.12.2017р.  №151 традиційно розпочалися педагогічні читання  за темою «Особливості індивідуального та диференційованого підходу до учнів у навчанні».

         09 січня 2018р. пройшли педчитання  членів МК викладачів суспільно-гуманітарного циклу, на яких була присутня в.о. методиста Баранюк Т.О., яка зазначила, що  питання про особливості індивідуального та диференційованого підходу до учнів у навчанні вирішується не тільки на місцевому рівні, а й на державному, тому воно є актуальним в сучасній педагогічній діяльності.

       Всі члени методичної комісії підготували змістовні виступи за загальноліцейною темою педагогічних читань «Особливості індивідуального та диференційованого підходу до учнів у навчанні», які містили приклади з власного досвіду роботи. Після обговорення актуального питання про диференційований підхід, який дає можливість згуртувати навколо кожного  вчителя групи учнів, що тяжіють до нього, спонукують додатково працювати з ними на вищому від стандартного рівні,  а також про  індивідуальний підхід, до учнів у навчанні як засобу підвищення ефективності навчання, члени методкомісії розробили методичні рекомендації, якими будуть керуватися, виконуючи професійні обов’язки, зокрема:

1. Продовжити здійснювати у навчально-виховній роботі індивідуально-диференційований підхід.

2. До уроків предметів суспільно-гуманітарного циклу продовжувати   підбирати вправи для розвитку здібностей учнів із середнім та початковим  рівнем знань, щоб запобігти неуспішності та відставанню.

3. Всім членам метод комісії допрацювати над різнорівневими вправами  та оформити збірку вправ та завдань з предметів суспільно-гуманітарного циклу з впровадження індивідуально-диференційованого підходу.

4. Викладачам постійно вивчати  особистості кожного учня до того, як впливати на нього,  враховуючи його  інтереси, спеціальні вміння (ораторські, творчі, пошукові) під час складання комплектів різнорівневих вправ з предметів суспільно-гуманітарного циклу.

5. Продовжувати вдосконалити класно-урочну систему через диференційовані завдання і методику навчання залежно від можливостей учнів.

6. Розвивати пізнавальну активність та самостійність учнів, як один із засобів індивідуально-диференційованого підходу у навчанні.

В.о. методиста Т.О.Баранюк

 

  

 

Переглядів: 461 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz