П`ятниця, 26.04.2024, 07:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Жовтень » 16 » Незвична вікторина
09:00
Незвична вікторина

Незвична вікторина

         Під час тижня математики викладач Тарановська Л.О. майстерно провела 12.10.2015р. відкритий позаурочний захід  «Я люблю математику». Людмила Олегівна  вибрала, здавалось на перший погляд, просту форму проведення заходу – вікторину, яка являє собою чітку та коротку відповідь на питання. Так, питань було дуже багато, але вони були згруповані у завдання певної тематики, враховувалися набуті попередньо знання, життєвий досвід учнів та спрямовувалися на розвиток пізнавальних інтересів, творчу активність, логічне мислення.

          У вікторині брали участь шість учнів від груп №158, 159, 165. Першим завданням було відгадати назву відомих з дитинства казок, де фігурують математичні числа. Далі учням було дане незвичне завдання, порахувати під час читання вірша, скільки разів у ньому зустрічається літера «В». Хоч як уважно слухали учасники та запрошені на захід учні, нікому не вдалося точно здійснити підрахунок.

            Наступний конкурс полягав у відповідях на питання суто математичного характеру і потребував знань формул і теорем «цариці наук». За кожну правильну відповідь учасники отримували символічні сердечка.

            Далі учні не тільки рахували, пригадували набуті знання, вони ще й свої літературні уміння мали можливість проявити. У завданні «Ода математиці» індивідуально доповнювали пропущені рядки, щоб утворився вірш «Я люблю математику».

            Також учні мали можливість обирати завдання-загадки, які були записані на пелюстках символічної ромашки та проявити творчість, склавши композиції з геометричних фігур із запропонованих наборів.

 Поки учасники працювали, глядачі теж були задіяні у роботу. Їм потрібно було вгадати за першими звуками назву та число, яке зустрічається у тексті пісні.

        Бліц-турнір визначив переможця такої незвичної вікторини, яким стала Гашевська Діана, учениця групи №165 І курсу.

        Людмила Олегівна прагнула спрямувати діяльність учнів на пригадування раніше набутих знань, їх поглиблення, вміння застосовувати у життєвих ситуаціях і їй це повністю вдалося. Учасники та переможець отримали «солодкі» призи, а всі присутні – гарні враження та переконалися в тому, що математика  є потрібною і цікавою наукою, яка супроводжує кожну людину все життя і з якою потрібно дружити.

 

Методист Л.Г. Баранюк

Переглядів: 573 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz