П`ятниця, 26.04.2024, 21:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 4 » Місячники методичної роботи
14:38
Місячники методичної роботи

         Згідно плану  роботи ліцею на 2012-2013 н.р. та його розділу «Методична робота» у грудні паралельно проведені місячники методичної роботи членів МК «Обліковець; конторський службовець; діловод» та МК викладачів суспільно-гуманітарного циклу. Кожна комісія працювала за раніше розробленими та узгодженими методичною радою планами роботи. Були організовані та проведені всіма членами методичних комісій відкриті уроки та позаурочні заходи з предметів та професійно-практичного навчання. Найкращими відкритими уроками визнані уроки, які проведені на високому науково-методичному рівні   з предмету «Інформаційні технології у діловодстві» з теми: «Антивірусні програми. Антивірусні бази. Їх оновлення» - викладач, спеціаліст першої категорії Шупрудько Т.О. та з української літератури на тему: «Василь Симоненко – витязь української поезії» - спеціаліст вищої категорії Степанова С.В.. На достатньому науково-методичному рівні проведені відкриті уроки молодими, проте  перспективними спеціалістами, (які вперше атестуються): з англійської мови на тему:  «Велика Британія – країна 2012 Олімпійських ігор» - викладач Ткаченко О.В.  та з фізичної культури і здоров’я на тему: «Розвиток фізичних здібностей засобами гімнастики» - викладач Гулько О.А.. Найкращими позаурочними заходами визнано інтелектуально-пізнавальні ігри «Суд над Інтернетом» - викладач Шупрудько Т.О.,  «Я – діловод» та «Цікава бухгалтерія» - майстри в.н. Трипольська А.А. та Ярошенко А.А.; літературно-мовний виховний захід на тему «Влучне слово – гострий розум» - викладач Степанова С.В., гра «Козацькі забави» - викладач Гулько О.А., вистава «Різдвяна повість» за твором Ч.Дікенса  - викладач Ткаченко О.В. та виховний захід «Образ скнари у світовій літературі» - викладач Сізоненко Н.О..  Всі позаурочні заходи мали чітко виражену структуру з конкретними та цікавими завданнями, несли виховний потенціал гуманістичного спрямування.     

      Під час проведених відкритих позаурочних заходів членами обох методичних комісій залучалася значна кількість учнів І – ІІІ курсів, які проявили пізнавальну активність, ерудицію, знання фактичного матеріалу, висловлювали власну думку та аргументували її. Викладачі та майстри в.н. створювали умови для самовираження та самореалізації особистості кожного учня.  

      Також члени МК «Обліковець; конторський службовець; діловод»   на засіданні обговорили окремі форми інноваційних технологій, зокрема запропоновані Шупрудько Т.О. «Технологія пришвидшеного навчання: суперканали сприйняття інформації» та  методика виконання вправи «Сенкан»,  яку викладач вдало застосовує на уроках та як домашнє завдання для учнів, викликали жваве обговорення. За даним матеріалом був випущений методичний бюлетень.

          На засіданні школи молодого педагога члени МК викладачів суспільно-гуманітарного циклу Сізоненко Н.О. виступила з актуальним матеріалом «Урок у сучасному вимірі», а Степанова С.С. поділилася досвідом методики проведення мотивації навчальної діяльності учнів, підготувавши виступ: «Мотиваційний аспект в організації навчальної діяльності учнів».

        За результатами роботи методичних комісій «Обліковець; конторський службовець; діловод» та викладачів суспільно-гуманітарного циклу паралельно створені накази.

                                                                                                                                                              Методист ліцею  -   Л. Г. Баранюк

Переглядів: 662 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz