П`ятниця, 26.04.2024, 13:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 26 » Місячник знань правил безпеки життєдіяльності
14:51
Місячник знань правил безпеки життєдіяльності

Місячник знань правил безпеки життєдіяльності

        На виконання листа департаменту освіти, науки і молоді Миколаївської облдержадміністрації,  Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Миколаївській області «Про проведення Місячника знань правил безпеки життєдіяльності» та наказу Казанківського ПАЛ від 05.11.2015р. №134 «Про проведення Місячника знань правил безпеки життєдіяльності» організований та проведений на високому навчально-виховному рівні викладачами предмету «Захист Вітчизни»  Шинкарюком А.А. та Коноваленко Н.М. відкритий позаурочний захід:

        Захід спрямовувався на формування почуття відповідальності  за життєзбереження свого та оточуючих щодо пильного поводження з незнайомими й підозрілими предметами та надання першої долікарської допомоги потерпілим у надзвичайних ситуаціях.

         В актовому залі 28 листопада зібралися учні І – ІІІ курсів, педагогічний колектив, працівники ліцею.  Перед присутніми виступив Артем Андрійович Шинкарюк, який познайомив присутніх з видами боєприпасів, з причинами знаходження вибухових залишків у землі з часів минулої війни та продемонстрував відеоролик «Знахідка часів Великої Вітчизняної війни».

         Також викладач розповів про сучасні види вибухових речовин, що потрапляють  до нас із зони бойових дій на Донбасі. Повідомив про правила поводження при знаходженні незнайомого предмету, небезпечністю розваг з ними та роздав усім пам’ятки, які застерігають від необдуманих і дуже небезпечних дій, розплатою за які є скалічене здоров’я та втрачене життя.  Артем Олександрович наголосив на необхідності усвідомлення того, що будь-який предмет, схожий на гранату, снаряд,  міну або бомбу, покинутий незнайомий предмет, чіпати не можна, а слід негайно обгородити це місце або залишити одного із учнів охороняти знайдену річ, негайно повідомити про знахідку у міліцію, військкомат чи службу надзвичайних ситуацій за телефоном «101».

           Досвідчений викладач, спеціаліст вищої категорії Коноваленко Н.М. звернулася до присутніх з питаннями про те, чи всі знають про найпоширеніші небезпеки, які підстерігають людину упродовж життя та як від них убезпечити своє здоров’я і життя та застерегти інших.

       Свою змістовну й емоційну розповідь Наталія Михайлівна підсилила відеороликами про надання першої долікарської допомоги потерпілим у надзвичайних ситуаціях. Зокрема було наголошено на хімічні та харчові отруєння, укуси змій та собак, котів, які є перенощиками небезпечних інфекційних хвороб, дію чадного газу, опіки під час пожеж, переохолодження в холодну пору року та на правила надання першої долікарської допомоги потерпілим, що опинилися у небезпечній ситуації. Кожне повідомлення викладача супроводжувалося вдало підібраними відеороликами.

        Організований захід був важливим, цікавим та повчальним для всіх, адже ніхто з присутніх у залі, під час його проведення, не вийшов, хоч він тривав понад годину.

 Методист  Л.Г.Баранюк

Переглядів: 535 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz