П`ятниця, 26.04.2024, 20:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Грудень » 19 » Місячник безпеки життєдіяльності
09:10
Місячник безпеки життєдіяльності

 

 Згідно наказу від 02.12.2019 № 301 « Про проведення місячника безпеки життєдіяльності» в ліцеї проводиться профілактична робота серед учнівського та трудового колективу з метою підвищення рівня знань безпеки навчання, праці повсякденного життя.

В рамкам місячника безпеки життєдіяльності інженером з охорони праці Ю. Шинкарюком організований та проведений тиждень пожежної безпеки. Тиждень розпочався із загальноліцейної лінійки, на якій Ю.М. Шинкарюк повідомив про трагедію в коледжі м. Одеса, що  сколихнула всіх громадян України.   

                                  

 

09 грудня класні керівники у всіх групах І-ІІІ курсів провели під час інформації новин роз’яснювальну роботу щодо правил дотримання пожежної безпеки та про порядок дій у разі її виникнення.

           Цього дня загальноліцейною комісією ретельно перевірений стан пожежних щитів та пожежного обладнання; наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим під час пожежі у навчальних кабінетах, лабораторіях, майстернях, в гуртожитку та інших допоміжних приміщеннях, які використовуються під час навчального процесу.

        12 грудня в ліцеї  проведене спільне тренувальне навчання з протипожежної безпеки для всіх учасників навчального процесу, організоване інженером з охорони праці та ДНСН Казанківського району. Перед початком навчань відбувся тренінг для педагогічного колективу, який провів  заступник начальника 17 Державної пожежно-рятувальної частини  Р. Левицький. Роман Михайлович пояснив важливість проведення такого навчання, щоб не повторити трагедії Одеського коледжу.

        В цей день під час шостого уроку пролунав сигнал оповіщення пожежної небезпеки: 2 коротких, 1 довгий дзвінки, на який миттєво зреагували педагогічні працівники й здійснили евакуацію учнів, за якими слідом вийшли всі працівники ліцею.  Учні, педагоги, обслуговуючий персонал зібралися у безпечному місці на майданчику. Викладачі взяли з собою класні журнали та здійснили перекличку учнів, а керівники різних підрозділів перевірили наявність членів трудового колективу. 

На виклик інженера з охорони праці у лічені хвилини з’явився

пожежний автомобіль ДПРЧ-17.

Вогнеборці діяли швидко та злагоджено. Двоє миттєво кинулися рятувати учнів гуртожитку, які умовно були заблоковані вогнем на третьому поверсі.

Інші члени команди готували все необхідне обладнання

для ліквідації пожежі в приміщенні гуртожитку.

14 хвилин знадобилося вогнеборцям, щоб ліквідувати   умовну пожежу.

 

          Далі навчання продовжилося у актовому залі, де Р. Левицький провів лекцію з демонстрацією відеороликів про жахливі наслідки пожеж, причини їх виникнення, правила поведінки людей, заходи щодо рятування потерпілих з приміщень та закликав учасників навчального процесу - завжди пам’ятати: у всіх випадках, при першій можливості, телефонувати за номером «101»! Своєчасне оповіщення про пожежу врятує життя людей та зменшить матеріальні збитки.

17.12.2019р. інженер з охорони праці Ю.Шинкарюк  надзвичайно цікаво провів з учнями І курсу позаурочний захід гру «Брейн - ринг з пожежної безпеки». 

 

       Проявивши креативність в організації гри чотирьох команд в кольорових секторах, організовуючи незвичне вітання кожної команди, яке створило гарний настрій, впевненість кожного учасника в своїх діях та неабияке вміння Юрія Миколайовича бути ведучим, забезпечили йому успішне проведення позаурочного заходу.

         Активно працюючи в командах, учні демонстрували гарні знання, творче мислення, проявляли ініціативу, вміння обґрунтовувати свої думки та здійснювали колективну  діяльність.

    Завдання гри Юрій Миколайович також спрямовував на виховання  пильності,   уважності та відповідальності в учнів під час  роботи  та розваг,  під час користування вогнем і вогненебезпечними речовинами та закликав  постійно пам’ятати про пожежну безпеку  як джерело захищеності людини, матеріальних і культурних цінностей, суспільства та держави від пожеж та їх наслідків.

                                                                                    Заступник директора з НВих.Р     Баранюк Л.Г.

 

Переглядів: 312 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz