Середа, 01.05.2024, 22:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Конкурс відкритих уроків продовжується
15:58
Конкурс відкритих уроків продовжується

     19.10.2017р. на високому науково-методичному рівні провела урок зарубіжної літератури спеціаліст вищої категорії Сізоненко Наталія Олексіївна в групі юнаків ІІ курсу з професії «Тракторист-машиніст с.г. виробництва» з теми «Райнер Марія Рільке. Життєвий та творчий шлях Орфея ХХ  століття. Синтетичний вияв новітніх течій і тенденцій у поезії австрійського поета».

       За декілька хвилин чітко, емоційно та за допомогою змістовної презентації викладач ознайомила учнів із життям і творчістю австрійського  поета Райнера Марії Рільке, розкрила зв’язок Рільке  з Україною.

        Разом з учнями характеризувала  творчість  поета   як синтетичний, об’єднаний вияв новітніх  течій і тенденцій у поезії ( на матеріалі  творів  «Орфей, Еврідіка, Гермес», «Ось дерево звелось…»). Учні протягом уроку працювали з опорними конспектами, попереджуючими завданнями  і  змогли правильно навести приклади   втілення в творах Р.М.Рільке мотивів: відчуження людини в дегуманізованому світі; ностальгії за втраченою  єдністю людини зі світом та українських мотивів у поетичних творах.

      Викладач професійно застосувала проблемне питання «Що  швидше здатне  змінити  світ на краще - матеріальне чи духовне?»  Над цим запитанням  учні працювали протягом уроку. Аналізуючи вірші поета «Орфей, Еврідіка, Гермес», «Ось дерево звелось. О виростання!...», що розміщені  в опорному конспекті, якими були забезпечені всі учні групи, юнаки підбирали цитати до образу Орфея та Еврідіки, а також провідні  мотиви вірша «Ось дерево звелось. О виростання!...».

       Лосіцький Павло, Ібрагімов Анатолій, Леонов Володимир, Мельник Денис, Буйненко Віталій висловлювали своє бачення новітніх течій і тенденцій у поезії Рільке.

                                                              

                                                             

        За допомогою вправи «асоціативне дерево» учні на символічних плодах написали  моральні якості людини та пояснили, що   Дерево - це життя людини. Це метафора духовної еволюції світу. Це зростання вгору, до духовного життя та дали відповідь на попередньо поставлене проблемне питання «Що  швидше здатне  змінити  світ на краще - матеріальне чи духовне?»    

         На даному уроці була присутня методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, спеціаліст вищої категорії Михайлюк Тамара Олексіївна, яка дала високу оцінку проведеному відкритому уроку зарубіжної літератури.

Методист ліцею Л.Г.Баранюк

 

Переглядів: 633 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.4/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz