Четвер, 09.05.2024, 15:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2023 » Січень » 21 » Колектив починається з мене
14:16
Колектив починається з мене

«Колектив починається з мене» - така тема заходів громадянського виховання, які провели класні керівники І курсу Сосненко Олена Олександрівна та Лахтіонов Віктор Васильович.

Нетрадиційно і цікаво провела тренінг у групі №182 Олена Олександрівна, вмотивувавши важливість розуміння здобувачами освіти поняття колектив і справжня дружба, його єдність і почуття належності до нього. На підставі попереднього тестування «Моя група: Яка вона?» Олена Олександрівна, через різноманітні вправи такі як: «М’яка глина», «Мерехливий маяк», «Знайди рішення», спонукала ліцеїстів на усвідомлення важливості вміння спілкуватися та вести дискусію, командно працювати і шукати компроміси. Тому завдання, які ставила перед здобувачами освіти класний керівник, а саме: сприяти згуртуванню учнівського колективу, формування навичок співпраці, вільного висловлювання думок та здатності до самоаналізу, якісно виконані. Про це свідчать висловлювання ліцеїстів про важливість розуміння свого місця в колективі, відчуття атмосфери дружби і комфорту в ньому, поваги до особистості кожного члена колективу, відповідальності за себе та інших.

Віктор Васильович у групі №179 також сприяв формуванню у юнаків почуття поваги один до одного, належності до своєї групи, взаємодопомоги та взаємоповаги, що є основою громадянського виховання.

На запитання:

- Від чого залежить колектив (навчальна група, колектив співробітників або військовослужбовців)?

- Що є дуже важливим під час виконання спільної справи у колективі?

- Чи дійсно це так, що ніщо не ціниться так у житті, як справжня дружба?

В обговоренні взяли участь більшість юнаків, відверто висловлюючи свої думки.

Підсумовуючи відповіді здобувачів освіти, Віктор Васильович наголосив на тому, що між людьми, на жаль, часто виникають непорозуміння, суперечки і конфлікти, під час яких люди, члени сім’ї, учні навчальної групи часто звинувачують і навіть ображають один одного. Така поведінка недоцільна і неприпустима. Потрібно навчитися обговорювати виниклі непорозуміння, не гарячитися, контролювати емоційний стан свій і відчувати його у тих, хто поряд. Класний керівник закликав юнаків бути взаємно ввічливими.

Такі виховні заходи є актуальними і важливими, що створюють атмосферу дружби і сприйняття колективу і себе в колективі.

Заступник директора з НВих.Р      Людмила БАРАНЮК

Переглядів: 77 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz