П`ятниця, 26.04.2024, 05:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Лютий » 26 » Інтелектуальне кафе
12:51
Інтелектуальне кафе

        Інтелектуальне кафе

    Черговий відкритий позаурочний захід в рамках місячника методичної роботи МК «Кухар» провела цікаво і незвично викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Мартинюк Віта Олександрівна з учнями своєї групи №165. Мета заходу полягала в реалізації принципу розумового розвитку учнів, їх пізнавальної і творчої активності, культури колективної розумової праці.

     В інтелектуальному кафе, як ведеться,  були гості, адміністратор, офіціант та працівники кухні (дві команди-учасниці заходу). Адміністратор  запросила гостей  на відкриття інтелектуального кафе та побажала приємно провести час, а офіціант запропонував незвичне меню:

Салати:

Миша під шубою – 20 балів

Історичний вінегрет – 10 балів

Фізичне Олів’є – 10 балів

Основні страви:

Інтелектуальний борщ – 15 балів

Юшка логічна – ціна договірна

Десерт:

Міцний горішок –50 балів

       Дві команди «Гурмани» та «Ласунчики»,  взялися за справу,  які змагалися в умінні якісно та швидко застосовувати вже набуті знання, переробляти отриману нову інформацію, проявляти творчість та кмітливість. Адміністратор запропонувала поважаним відвідувачам, як закуску, фірмовий салат «Миша під шубою», який являв собою письмову відповідь кожної команди на 10 інтелектуальних запитань, що стосуються технології приготування даного салату.

        Щоб відвідувачі кафе не сумували,   шеф-кухар приготував для них салат «Історичний вінегрет», який являв собою цікаві повідомлення з історії походження та застосування овочів, назви яких відгадували запрошені на захід гості.

 

                              За роботою учасників та гостей слідкували члени журі.

До гостей знову звернувся адміністратор:

Чи готові команди готувати «основні страви»? Тому завданням було приготування страви «Інтелектуальний борщ».

Поки члени команд виконували чергове завдання, адміністратор запропонувала гостям відпочити, послухавши музику та вгадати мелодію.  

        Далі адміністратор пропонувала спробувати нову страву «Логічну юшку», яка «приготовлена» на знаннях предметів професійно-теоретичної підготовки. Тому команди по черзі вибрали розділ та питання з цього розділу, відповідно до його вартості у балах та змагалися у набутих попередньо знаннях. 

       Вітою Олександрівною були ще запропоновані інші «інтелектуальні страви», які спрямовувалися на реалізацію поставленої мети підготовленого заходу. 

     Педагогічні працівники, які були на заході, по його закінченню відзначили, що захід повністю мети досяг через незвичність форм його проведення, вміле застосування викладачем карток-завдань, презентації, музичного супроводу, «чорного ящика», що сприяли формуванню і розвитку інтересу учнів до занять з предметів  професійно-теоретичної підготовки та розширення їх ерудиції.

 

Методист Л.Г. Баранюк

Переглядів: 585 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz