Четвер, 09.05.2024, 16:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2023 » Березень » 17 » До Дня спротиву проти окупації Автономної Республіки Крим
13:47
До Дня спротиву проти окупації Автономної Республіки Крим

       В рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання, з метою формування ціннісного ставлення учнівської молоді до українського народу, Батьківщини, держави та нації, підвищення патріотичного духу та поширення правдивої інформації про участь мешканців Кримського півострову в захисті своєї землі від посягань російського агресора, починаючи з 2014 року, у ліцеї, для мешканців гуртожитку,  бібліотекар Т.І.Воляницька провела інформаційну годину  «Хронологія окупації Криму»   до Дня початку кримського спротиву.  Під час заходу  Тетяна Іванівна  за допомогою презентації та відеороликів інформувала  присутніх про події лютого – березня 2014 року в Криму, про героїчний спротив  російській окупації проти мирного населення та антиреферендуму, що відбувся16 березня 2014 року.

                                         

 

 

В рамках проведення заходів до Дня спротиву проти окупації Автономної Республіки Крим  та м. Севастополя у 2014 році, викладач історії Федоренко С.М., провів16 березня захід «Панорама подій  - Крим 2014рік»  для юнаків ІІ курсу, за темою «Крим. Право на Спротив».  Викладач нагадав здобувачам  про організацію мітингів кримськими татарами та українцями у м. Сімферополь та інших містах на підтримку територіальної цілісності України. В ході бесіди  згадали терміни, які з’явилися в наслідок цих подій: сепаратизм, зелені чоловічки, гібридна війна.  Обговорюючи тему «Крим. Право на Спротив», разом дійшли висновку, що кримський спротив - це є наш символ і дороговказ, це наша сила і нагадування, як важливо бути вірним цінності свободи.

 

 

          Класний керівник Володимир Григорович Притуленко також провів виховний захід «Крим – це Україна» у формі усного журналу, спрямовуючи увагу здобувачів освіти на виховання патріотизму, відданості та незламності духу всіх громадян України незалежно від національності, місць проживання, віросповідання, народних традицій.

     Разом з  учнями, через повідомлення та слайди презентації,  гортаючи сторінки усного журналу, доносили присутнім пізнавальну інформацію про героїчний спротив, який у 2014р. чинили патріотично налаштовані громадяни і військовослужбовці Криму.  Вперше більшість дізналися про базу морської авіації ВМС ЗСУ, яку  зненацька захопили російські десантники. Проте військові не зрадили присязі на вірність Україні і у повному складі покинули територію під дулами російських автоматників з розгорнутими Державним прапором та прапором військової частини на чолі з командиром  полковником Юлієм Мамчуром.

     Особливо вразив присутніх героїчний спротив смільчаків-курсантів  Академії військово-морських сил України (м. Севастополь), які не  виявили бажання служити загарбникам і, вийшовши  з дверей закладу, заспівали Гімн України, а згодом виїхали в м. Одесу, де закінчили навчання і стали українськими військовими командирами.

 

 

Учасники заходу зробили узагальнення: кримчани не змирилися з анексією  Криму і продовжують чинити спротив російським агресорам не боячись ув’язнень, тортур, фізичного знищення і є прикладом для наслідування.

Заступник директора з НВИх.Р       Людмила БАРАНЮК

 

Переглядів: 59 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz