П`ятниця, 26.04.2024, 10:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Вересень » 21 » Цінуй життя прекрасні миті
07:27
Цінуй життя прекрасні миті

«Цінуй життя прекрасні миті!»

   під таким заголовком пройшов Олімпійський тиждень В Казанківському ПАЛ, який підготовили і провели керівник фізичної культури Шинкарюк А.А. та викладач Шупрудько Т.О., метою якого було:

1.Пропаганда здорового способу життя, поширення ідей та розвиток олімпійського руху в Україні, шляхом залучення молоді до занять спортом.

2.Сформувати свідоме ставлення до необхідності занять фізичними вправами.

3.Надати учням знання про олімпійський рух, олімпійські види спорту, історію Олімпійських ігор.

4.Сприяти вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів.

5.Виховувати працелюбність, наполегливість, толерантність та гуманізм.

       З Олімпійського уроку розпочався тиждень. «Сьогодні ми разом з вами проведемо уявну екскурсію, під час якої дізнаємося історію олімпійських ігор, з’ясуємо їх офіційну символіку, пригадаємо здобутки наших олімпійців на літній олімпіаді 2016 року в Ріо,» - саме такими словами розпочала Олімпійський урок Т.О.Шупрудько. «Мета Олімпійського руху полягає в тому, щоб розвивати прекрасні фізичні якості, яких набувають у змаганнях спочатку на дружніх полях любительського спорту, потім професійного та об’єднати молодь усього світу раз на чотири роки на величному спортивному святі, що сприяє міжнародній довірі і добрій волі,» - далі продовжив А.А.Шинкарюк.

 

Присутні в актовому залі  переглянути презентацію, (яку підготувала Шупрудько Т.О.), про  нашу державу на змаганнях найвищого рівня.

   

       Та з особливою гордістю переглядали фрагменти відео про спортсменів, імена яких записані золотими літерами на сторінках спортивної історії нашої незалежної держави: про олімпійського чемпіона, який народився в с. Дмитро-Білівка Казанківського району Богдана Івані Гавриловича. З виду це була звичайна людина, але з великою волею та терпінням. Свої високі досягнення у спорті з греко-римської боротьби у суперважкій ваговій категорії, Іван Гаврилович продемонстрував на Олімпіаді в Римі в 1960р., тоді він завоював золоту медаль. Богдан у фіналі змагань одержав чисту перемогу над зіркою світової боротьби шведом Рагнером Свенсоном. Через деякий час груди  Івана Гавриловича прикрасили значок заслуженого майстра спорту, орден Трудового Червоного Прапора. Потім  остання "велика" медаль - чемпіонська нагорода світової першості в Японії. Завершивши кар'єру, Богдан зайнявся тренерсько-викладацькою роботою в Київському суворівському училищі.

      «Звичайно, час не стоїть на місці», - далі продовжила свою розповідь Тетяна Олександрівна, -  і вже сьогодні ми маємо нових спортивних героїв. З великою гордістю хочеться зазначити, що такі особистості, які навчалися і в нашому ліцеї: це учень 102 групи Бордіяну В’ячеслав, учень 120 групи Сізоненко Олексій, учень 146 групи Татарчук Олександр – саме ці хлопці почали розвивати, ще такий непоширений тоді вид спорту, як пауерліфтинг.

          

                 Бордіяну В.                                                                                    Татарчук О

     Пауерліфтинг - це важкий вид спорту, який вимагає від спортсмена виснажливих тренувань, правильної дієти, готовності до травм і повної самовіддачі. І саме цьому спорту  присвятив вже 15 років свого життя Олексій Сізоненко. Він із звичайного учня, який проявив свої здібності і любов  до важкої атлетики на ІІ курсі навчання в ліцеї, захищаючи його честь на обласних змаганнях з гирьового спорту, перетворився у величавого українського богатиря, Майстра спорту міжнародного класу, Олексій - чемпіон Європи і світу у своїй ваговій категорії, рекордсмен України. Так що нам є ким пишатись, ким гордитися і за кого вболівати».

   

Сізоненко Олексій

      По закінченню Олімпійського уроку, його ведучі побажали учнівській молоді не бути  байдужими до спорту, бо спорт – це здорове життя, спорт – це гарне і підтягнуте тіло, спорт – це визнання і задоволення результатами своїх старань.

«Швидше, вище, сильніше!»

(змагання з легкої атлетики)

Учасників вітають з початком змагань заступник директора з НВР Сізоненко Н.О., Мариненко О.В., керівник фізичної культури Шинкарюк А.А.

   

Заслужена нагорода

   

 

                                                           Заступник директора з НВР – Сізоненко Н.О.

Переглядів: 533 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz