Субота, 27.04.2024, 01:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Січень » 28 » Чергові педагогічні читання провели члени методичної комісії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»
12:53
Чергові педагогічні читання провели члени методичної комісії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

Чергові педагогічні читання провели члени методичної комісії

 «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

       До педагогічних читань із загальноліцейної теми «Здоров’язберігаючі  технології, як інноваційні технології цивілізованого суспільства» більшість викладачів та майстрів виробничого навчання готувались відповідально, а тому кожний виступ мав свою родзинку, що вирізнялася неповторними елементами власного досвіду.

      Так молодий майстер виробничого навчання  Лахтіонов Віктор Васильович поділився досвідом з того, як практикує у стосунках з учнями педагогіку розуміння інших, тобто не загострювати увагу на негативних діях окремих учнів, краще з такими юнаками поговорити індивідуально  у неформально-довірливій формі, тактовно виявляти причини, терпляче сприймати нечіткі їх думки, сумніви, заперечення. Це лише підвищить прихильність учнів до майстра і не буде далі впливати на душевний стан підлітка та не ускладнюватиме його поведінку.

      Далі продовжив виступ колеги більш досвідчений майстер Поленок Михайло Іванович, який також працює з першокурсниками і з перших днів навчання прагне завоювати довіру учнів. Повідомив, що під час перерв спілкується з юнаками, разом з ними приймає участь у спортивних змаганнях, прибиранні закріпленої території ліцею, ходив у туристичний похід, вникає у їх особисті проблеми, завжди  цікавиться їх настроєм та станом здоров’я.  Якщо помічає в учнів певні зміни у самопочутті, обов’язково звертається до медичної сестри ліцею, а то й до лікаря, щоб попередити захворювання. Його девіз «Здоров’я дітей – понад усе».

     Досвідчений майстер в.н. Світлана Анатоліївна Пашкова поширено розповіла про ті форми здоров’язберігаючих технологій, впровадження яких приносить успіх.  Завжди находить декілька хвилин, щоб повідомити цікаву інформацію, що стосується здоров’я, безпеки праці і життя, можливих травмувань та їх наслідків,  які у значній мірі залежать  від професійної компетентності та взаєморозуміння з оточуючими. Для цього майстер заздалегідь підшукує вислови, вірші, пісні про дружбу, взаємопідтримку.  Коли майстер помічає, що учні стомилися, не можуть самостійно виправити допущені помилки або в них не ладяться стосунки,  майстер озвучує пісні  «Вместе весело шагать по просторам», «Дружба крепкая не сломается», від яких у юнаків відразу покращується настрій та позитивно вирішуються проблеми. 

       Майстер в.н. Соляник Артем Олександрович має в соїй групі учнів з проблемних сімей, а тому свої стосунки будує так, щоб допомагати учням зменшувати прояви агресії, відвертого небажання навчатися. В цьому йому допомагає  співпраця з психологом ліцею та представниками соціальних служб. Бесіди з учнями  (які зазнали поневірянь, порушення прав дитини у сім’ї), а також залучення  до різноманітних заходів, позитивно впливають на їх психічний стан. В такій обстановці  учні вчаться формувати вміння керувати своїми емоціями та почуттями, висловлювати свої погляди щодо здорового способу життя та ставлення до власного здоров’я.

      Досвідчений викладач Володимир Григорович Береговий повідомив про якісний вплив фізхвилинок на самопочуття юнаків, під час яких зникає втома, лінь, а з’являються бадьорість,  гарний настрій і активізується процес засвоєння знань. Також педагог звертає увагу на поставу та ходу юнаків, наводячи цікаві приклади, жарти.  Як класний керівник, завжди цікавиться самопочуттям учнів, звертає увагу на загрозу здоров’ю шкідливих звичок, які вже мають юнаки. Також повідомив про роль міжпредметних зв’язків у впроваджені здоров’язберігаючих технологій, особливо з екологією,  екологічним станом в країні, у світі, від якого залежить здоров’я і життя мільйонів людей.

      Незвичним був виступ старшого майстра Бондаря Олександра Васильовича, який здійснив аналіз причин погіршення стану здоров’я дітей, учнів, студентів за останні два десятиліття та зробив оптимістичний прогноз на майбутнє, повідомивши важливу інформацію про те, що  буквально останні 3-4 роки у дошкільних навчальних закладах почали інтенсивно впроваджувати здоров’язберігаючі технології. У найменших мешканців нашої держави закладають фундамент знань про основи власного здоров’я, а школа, ліцей,  ВНЗ повинні прищеплювати у підростаючого покоління уміння ці знання поглиблювати та формувати свідоме ставлення до власного здоров’я.

        Здоров’язберігаючі технології починаються із загальної атмосфери навчального закладу, кожного уроку, що виражається у настрої, емоціях, у теплих та доброзичливих стосунках усіх учасників навчально-виховного процесу. Потрібно, щоб від кожного педагога, як від сонця, відходили промінчики тепла  до кожного учня, тоді кожен з них буде впевнішим та успішнішим, а значить здоровішим.

       Методист ліцею запропонувала презентацію про форми і методи впровадження здоров’язберігаючих технологій  у педагогічний процес навчання, розвитку та виховання майбутніх кваліфікованих робітників, а також підсумувала результати педагогічних читань.

        Під час обговорення виступів всі присутні члени методичної комісії висловили задоволення  та вдячність один одному за те, що збагатили свій педагогічний арсенал  з методики впровадження здоров’язберігаючих технологій у навчально-виховний процес та доручили Пашковій С.А. узагальнити напрацювання колег у вигляді методичного посібника.

Методист  Л.Г. Баранюк

Переглядів: 537 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.9/12
Всього коментарів: 1
1 Виталий  
0
Старший мастер - The Best!!! и профессионал в своем деле. Так держать!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz