Середа, 08.05.2024, 08:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2021 » Вересень » 30 » 80-річчя трагедії Бабиного Яру
18:26
80-річчя трагедії Бабиного Яру

 

80 років тому в Києві сталася одна з найбільших трагічних подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. 29-30 вересня 1941р. німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили понад 30 тисяч єврейського населення міста. Відтак Бабин Яр став символом початку Голокосту в Європі  і нацистських злочинів загалом.

Цю трагічну подію  сьогодні обговорювали здобувачі освіти в усіх групах І-ІV курсів під час тематичної інформації новин,  яка проводилася керівниками груп Долженко І.Ф., Агєєвим С.В., Головіною С.В., Поленком М.І.  з метою гуманістичного виховання підростаючого покоління, усвідомлення ними жахіть Голокосту та унеможливлення повтору цих подій.

Ліцеїсти повинні розуміти, що  шовінізм  не можна перемогти лише силовими чи  політичними методами. Боротьба з цим злом проходить через свідомість людей. Крапку може поставити лише перемога людського розуму. Історія Бабиного Яру - повчальний урок для нинішнього покоління, яке має знати правду про одну з найбільших трагедій людства та не допускати її повторення.

Цього дня по закінченню останнього уроку педагогічні працівники зібралися на педагогічну конференцію «Уроки Голокосту», який організували викладач історії Федоренко С.М. та заступник з НВих.Р. Баранюк Л.Г..

Сергій Миколайович повідомив історичні факти не тільки трагедії Бабиного Яру,  с. Богданівки Миколаївської області, але й про жахіття табору смерті в м. Освенцім, що знаходився на території Польщі, від яких перехоплювало подих. Свою розповідь підсилював презентацією з фотознімків, зроблених власноруч під час екскурсії на території теперішнього меморіалу Освенцім.

 

Про розстріл євреїв на Казанківщині повідомила Долженко І.Ф., а також  Кваша Т.В. поділилася спогадами дитячих років про  те, що тоді чула від людей похилого віку, які  пережили нациський терор. Правду про Голокост не можна забувати.


 

Бібліотекар ліцею Воляницька Т.І. повідомила про створену нею підбірку літературних джерел, якими можна скористатися для більш глибокого пізнання трагедії Голокосту.

 

У своєму виступі Баранюк Л.Г. зазначила, що Голокост -  найбільший злочин за всю історію існування людства. Щоб протистояти такому злу, потрібно знати уроки історії та пам’ятати, як байдужість народів країн Західної Європи в період 1933-1939р.р. призвела до зародження нацизму, до страшних трагедій, найбільша з яких сталася у період 1941-1945р.р. і дала можливість фашистам цинічно знищити 6 мільйонів осіб тільки тому, що вони були євреями та 11 мільйонів ні в чому не повинних людей, серед яких, понад 1 мільйон були діти. Історія Бабиного Яру в часи Другої світової війни страшна і повчальна. Десятки тисяч жертв – це реальна ціна за людську безвідповідальність і маніакальне бажання нацистів панувати над світом. Голокост – це урок для всього людства, пересторога щодо небезпеки поширення ксенофобії, упередженого ставлення до представників інших народів та культур.

Заступник директора з НВих.Р

Людмила Баранюк

Переглядів: 150 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz