Значення овочів у харчуванні людини
Значення овочів у харчуванні людини неможливо переоцінити, так як вони сприяють збереженню здоров’я і підтриманню довголіття, тому саме цей чинник спонукав викладача Мартинюк Віту Олександрівну на проведення відкритого уроку з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» на тему «Значення страв з овочів у харчуванні. Класифікація страв з овочів за способом теплової обробки. Заходи по збереженню вітаміну С».
Протягом уроку учні 1 курсу групи 165 не лише вивчали за допомогою опорного конспекту, мультимедійних презентацій значення страв з овочів, види теплової обробки, правила зберігання вітаміну С, а й розширювали свій кругозір. Так учні групи Бондаренко М., Кобижча І., Лиса С., Поп Л., Фурсова А. підготували цікаві повідомлення про пам’ятники овочам, які знаходяться в містах України та інших країнах.
Віта Олександрівна постійно активізувала розумову діяльність учнів на уроці через проблемні запитання, доцільно використовувала міжпредметні зв’язки з хімією, фізикою, предметами професійно-теоретичної підготовки.
Вдалим елементом здоров’язберігаючої технології стало використання сміхотерапії на уроці ( розповідь коротких усмішок, пов’язаних з овочами) , такий прийом сприяв емоційному розвантаженню учнів та присутніх на уроці гостей.
Закріплення вивченого матеріалу , проведене через виконання інтерактивної вправи, показало, що учні добре засвоїли тему уроку.
В цілому урок пройшов в атмосфері взаєморозуміння, тісної співпраці викладача та учнів і ще раз підтвердив, що Мартинюк В.О. з кожним уроком набуває все більшого професіоналізму та педагогічної майстерності.
Заступник директора з НВР Кваша Т.В.
|