Лабіринтами кухні
19 лютого 2015 року викладач предметів професійно - теоретичної підготовки з професії «Кухар» Мартинюк В.О. провела навчально-розважальну гру «Лабіринт кулінарії».
Учасниками цього заходу стали учні 2 та 3 курсу, які здобувають професію «Кухар». Для участі в грі було створено дві команди -
« Найкращий кухар» ( група №154) та « Любознайки (група 158). Кожна команда презентувала свою назву, девіз та обрала капітанів – і почалося долання лабіринту. Цікавими та пізнавальними були всі шість конкурсів. Під час «Інтелектуальної розминки» учасники команд відповідали на питання з технології приготування їжі, історії кулінарії, цей конкурс демонстрував не лише знання, а й кмітливість, критичність мислення. Учням довелося показувати свою вправність при складанні серветок різними способами в конкурсі «Вмілі руки». Розвеселив присутніх конкурс «Вгадай», коли капітани команд Гнедко Н. (г.154) та Задоєнко С.(гр..158) на дотик визначали різні сорти круп. Також гравцям, як справжнім професіоналам, довелося вирішувати різні виробничі ситуації. І в цьому конкурсі кращими виявилися учні 3 курси, яким вже дуже скоро доведеться демонструвати свої знання і вміння на виробництві.
Принципове журі в складі заступника директора з НВР Кваші Т.В., практичного психолога Долженко І.Ф., майстрів виробничого навчання Тарасюк Л.В., Чегодар Т.А. оцінювали правильність, точність відповідей та чесно підраховували бали.
Не залишилися осторонь і присутні за заході учні 1 курсу, викладачі, майстри виробничого навчання ліцею - вони пригадували прислів`я про кухарів, розгадували кросворд, відповідали на питання, що вимагали знань з кулінарії, віддаючи зароблені бали командам, за які вболівали.
Підраховуючи результати конкурсів, журі вирішило, що лабіринт кулінарії успішно подолали обидві команди, незважаючи, що більшу кількість балів набрала команда «Любознайки» (2 курс). Але найголовніше те, що всі присутні відчули дух здорового змагання, поринули в атмосферу доброзичливості і невимушеності.
Заступник директора з НВР Кваша Т.В.
|