Кулінарний турнір
Такий відкритий позаурочний захід з професійно-практичної підготовки майбутніх кухарів провела досвідчений майстер виробничого навчання Чегодар Тетяна Анатоліївна у своїй 158 групі. Проведення кулінарного турніру спрямовувалося на розширення теоретичних і практичних знань та на формування уміння їх швидко застосовувати.
Після представлення учасників, які утворили дві команди «Поварьошки» та «Смаколики», журі та ведучих, розпочалися змагання. Першим конкурсом було створення овочевої композиції з наявних наборів овочів та інструментів.
Поки працювали представники команд над створенням композиції, інші учасники працювали інтелектуально, відповідаючи на запитання.
Під час наступного конкурсу учасники повинні з наданих слів або словосполучень з конверта скласти речення на кулінарну тематику, а зайве вилучити і пояснити, чому прийняте саме це рішення. Наприклад , осетер, севрюга, сьомга, білуга. ( відповідь: сьомга відноситься до сімейства лососевих, інші риби – осетрові).
Поки працювали команди, до глядачів звернулися ведучі з цікавими повідомленнями про те, що кулінарне мистецтво близьке не тільки кухарям і технологам, але й не раз залучало до себе увагу вчених, музикантів, поетів.
Далі на всіх учасників очікував практичний конкурс « Майстер – клас», під час якого всі учасники команд повинні із запропонованих продуктів приготувати по одній страві та презентувати її, продемонструвавши не тільки знання та практичні уміння, але й уміння працювати в колективі.
Поки команди виконували завдання, глядачі також демонстрували знання з сервіровки столу й правила поведінки за столом. Їх правильні відповіді приносили командам, за які вони вболівали, додаткові бали, а найактивніші глядачі одержали невеликі призи.
Підсумок турніру підвів голова журі старший майстер Бондар О.В..
Перемогу виборола команда «Смаколики», зокрема Кулакова Катерина, Задоєнко Сергій, Жила Вікторія.
Підсумок конкурсу підвела майстер виробничого навчання Чегодар Тетяна Анатоліївна, яка наголосила на тому, що учасники турніру мали можливість блиснути своїми знаннями та практичними уміннями на кулінарній ниві і це перша сходинка до їх майбутнього професійного успіху.
Методист Л.Г. Баранюк
|