З метою стимулювання активної творчої праці здобувачів освіти у процесі навчання, формування та розвитку інтересу до обраної професії у період з 09.12. по 27.12.2019р. в ліцеї проходила декада за професією «Кухар».
Розпочалася декада з виставки стінгазет зміст яких, розкрив невідомі раніше цікаві факти про професію, учні ознайомилися з корисним та шкідливим харчуванням.
Майстер в.н. гр..№169 Соляник А.В. провела відкритий урок з теми «Приготування риби смаженої основним способом, смаженої у фритюрі, риби в тісті. Приготування риби тушкованої з овочами» під час якого здобувачі освіти продемонстрували уміння та професійні навички у приготуванні риби, правильному доборі соусів та гарніру.
Майстер в.н. Чегодар Т.А. для учнів І курсу гр..№173 провела цікавий та захоплюючий позаурочний захід «Кулінарні перегони». Учасники змагання показали свої вже здобуті професійні компетентності та уміння швидко орієнтуватися у виробничих ситуаціях.
Викладач професійно-теоретичної підготовки Мартинюк В.О. провела між учнями груп № 169,171,173 кулінарний квест. В ході змагання учасники виконували креативні та творчі завдання, згідно отриманих карт.
В останні дні декади кухарів майстер виробничого навчання Соляник А.В. разом із учнями групи № 169 підготувала та провела пізнавально-розважальну гру «Різдвяні кухарі» на якій всі присутні дізналися багато цікавої та корисної інформації про українські традиції святкування Різдва, розкрили секрети приготування 12 традиційних пісних страв.
Декада з професії «Кухар» дала змогу здобувачам освіти міцніше та глибше оволодіти професійними компетентностями, вдосконалити свої здібності, проявити ерудицію, інтелект, кмітливість та отримати безліч позитивних емоцій.
Методист Т. БАРАНЮК
|