Конкурс відкритих уроків, оголошений в ліцеї в 2019-2020 навчальному році, продовжила викладач професійно-теоретичної підготовки професії Кухар, кондитер Мартинюк Віта Олександрівна, провівши урок з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» в групі 171 на тему : «Характеристика прийомів, що використовуються при виготовленні напівфабрикатів з м’яса».
Інтригуючим був початок уроку, коли учні, виконуючи інтерактивну вправу «Кросенс», самостійно сформулювали тему уроку.
Протягом уроку викладач зуміла подати великий обсяг матеріалу доступно та цікаво, супроводжуючи пояснення вдало підібраними презентаціями сучасного обладнання, інструментів, які використовують під час виготовлення напівфабрикатів Учні мали змогу користуватися роздатковим матеріалом. А також були не лише пасивними отримувачами інформації, а й брали активну участь в поясненні нового матеріалу, підготувавши випереджальні завдання про міжнародні способи нарізки мяса.
Присутні на уроці учні, педагоги почули багато нових слів: карпаччо, брускет, конкасе, жульєн, бренуа. Заключний етап уроку, під час якого учні виконали вправу «Перевір себе», показав, що новий матеріал засвоїли всі і отримали об’єктивні оцінки. Активною роботою на занятті відзначились учні Адінцова Оксана, Мулява Марина, Бернацька Карина.
Проведений урок в черговий раз підтвердив, що Віта Олександрівна є сучасним, талановитим педагогом, її уроки нестандартні, цікаві, дають можливість учням проявити свої здібності, майстерність, позитивно впливають на розвиток їхньої пізнавальної, самостійної і творчої активності.
Заст. директора з НВирР Т. Кваша
|