Вивчаємо технології приготування їжі
4 грудня в групі учнів першого курсу №171 пройшов відкритий урок з предмету "Технології приготування їжі з основами товарознавства", який вдало організувала і провела викладач Мартинюк Віта Олександрівна.
Під час уроку учні вивчали теплову кулінарну обробку продуктів, навчилися розрізняти її види та способи.
Уміло та цікаво була проведена мотивація навчальної діяльності учнів, яка значно підвищила їх інтерес до вивчення нової теми.
Свідомому засвоєнню нового матеріалу слугувало методично правильно організоване повторення через виконання інтерактивних вправ: «перевір себе», «знайди пару», «вгадай мене».
Використання різних, за складністю, видів роботи сприяло зниженню втомленості учнів, це позитивна сторона уроку, яка добре продумана викладачем.
Пошукова діяльність учнів на уроці забезпечувалася через виконання опереджуючих завдань учнями Адінцовою О., Стельмах К., Бернацькою К., які підготували цікаві повідомлення про допоміжні способи теплової обробки: фламбування, соте, деглясування, папільот.
Яскрава презентація, яку підготувала Віта Олександрівна, допомогла учням глибше проникнути в суть вивченого матеріалу.
Урок проведено в досить високому темпі, раціонально використано кожну хвилину, все це і послугувало якісному засвоєнню програмного матеріалу більшістю учнів групи.
Методист ліцею Т. Баранюк
|