Субота, 18.05.2024, 05:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 30 » Тиждень психології «Доброта врятує світ»
14:35
Тиждень психології «Доброта врятує світ»

         Тиждень психології «Доброта  врятує  світ»  проведений практичним психологом, спеціалістом ІІ категорії Долженко І.Ф. в період з 24 по 28 листопада. Під  тижня реалізувався попередньо розроблений план роботи:

         Під час проведення  розвиваючого заняття  з учнями І курсу  «У світі різних людей» Ірина Федорівна пояснила учням значення терміну «толерантність» ( від лат. tolerance) – терпіння, прийняття іншої людини такою, якою  вона є, зі всіма її достоїнствами і недоліками та наголосила на тому, що толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві.    На прикладі вправи , яку одночасно виконували три учні, переконала, що всілюди не схожі один на одного і, щоб мирно співіснувати, нам треба миритися з цим розмаїттям.

         Вислуховуючи різні точки зору, вчила учнів бути толерантними, бо толерантна людина не ділить світ на дві частини – чорне та біле; не робить акцент на розбіжностях між «своїм» й « чужим» та зробила висновок про те, що ми всі схожі між собою і в той же час різні, але ми маємо право на ці відмінності і ніхто не може заставити нас бути іншими.

          Під час анкетування «Чи толерантні Ви?» учні із зацікавленням відповідали на запитання.

    

     У вільний час учні заповнювали компліментами плакат «Мені приємно тобі сказати, що…..»   

        Також був організований конкурс фотографій  попередньо проведеної в ліцеї акції: «Добрі вчинки  наших учнів».

   

 

     Долженко І.Ф.  на високому рівні провела в актовому залі для всіх учнів  ліцею відкритий виховний захід  «Доброта починається з тебе». Мета заходу полягала у розвитку уявлення підлітків про поняття «мораль», «доброта», «чуйність», «уважність», «ввічливість»; надання допомоги в усвідомленні того, що, що добро потрібно кожній людині; формуванні вміння  нести добро іншим через добрі справи;  вихованні прагнення кожної людини творити добро і цінувати його.

     На фоні музики П.Чайковського «Пори року» звучить вступне слово Ірини Федорівни, яку продовжують ведучі Василенко Наталка та Стріхар Іван.

     А далі вірші й легенди, пісні та сценки, відеоролики і презентація, все гармонійно переплелося і захопило всіх присутніх так, що ніхто не помітив плин часу.  

   

 

         Присутні на заході учні й педагогічні працівники щиро дякували практичному психологу, яка разом з учнями та при допомозі бібліотекара ліцею Воляницькою Т.І., музичного керівника Галкіна В.І. та керівника гуртка Єманової Н.А., підготували такий чудовий виховний захід.

Матеріли тижня у повному обсязі знаходяться

 в розділі «Методична работа» - «Виховні години»

Методист Л.Г. Баранюк

перейти

 

Переглядів: 591 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.7/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz