11 грудня 2018 року досвідчений майстер виробничого навчання Чегодар Тетяна Анатоліївна провела відкритий урок у групі учнів №167 з професії кухар, кондитер на тему: «Приготування сирників звичайних, сирників по-київськи, запіканок і пудингів з сиру. Різновиди подачі».
Урок був проведений на належному методичному рівні з доречним використанням електронних засобів навчального призначення.
На етапі вступного інструктажу було оголошено мету уроку та очікуванні результати, цікаво і пізнавально проведено мотивацію навчальної діяльності учнів. Актуалізація опорних знань, яка відбулася у формі усного експрес опитування з використанням відповідних фотозображень, показала хороший рівень теоретичної підготовки учнів до уроку.
Созінова Катерина виконала опереджуюче завдання, яке полягало у самостійному приготуванні страви з сиру, детально розповіла технологію приготування власного сирного десерту та презентувала його одногрупникам.
Тетяна Анатоліївна продемонструвала послідовність трудових прийомів при приготуванні сирників та запіканки із зазначенням вимог до якості готових виробів.
Протягом уроку учні активно працювали, намагаючись виконати поставленні завдання на належному рівні.
Майстер в.н. проводила цільові обходи робочих місць, слідкувала за технологією приготування страв, дотриманням правил виробничої санітарії і надавала консультації учням, які мали в цьому потребу.
Заключний інструктаж учні чекали з нетерпінням, так як хотіли продемонструвати результати своєї професійної діяльності з індивідуальним творчим підходом.
Аналіз діяльності учнів у процесі всього уроку показав, що більшість з них добре засвоїли дану тему.
Методист ліцею Т. Баранюк
|