Незвичне свято
Позаурочний захід «Кулінарна династія» приурочений Міжнародному дню кухарів та кулінарів» проведений 20 жовтня в нашому ліцеї. Організаторами цього святкового дійства стали члени методичної комісії з професійної підготовки «Кухар, кондитер» викладач Мартинюк В.О. та майстри виробничого навчання Малік Н.М., Чегодар Т.А., Кеню І.Ю., які разом з учнями прагнули донести присутнім у залі важливість однієї з найстаріших професій, яка з’явилися на землі, без сумнівів, з появою самої людини.
Ведучі Бондаренко Маргарита та Просенюк Надія привітали зі святом кухарів їдальні ліцею з професійним святом, викладача та майстрів в.н., які здійснюють професійну підготовку учнів І-ІІІ курсів та й самих учнів, які оволодівають однією з найважливіших професій людства.
Цікавою була розповідь про історію заснування Міжнародного дня кухарів. Щоб звеселити присутніх на святі, учасники заходу бадьоро виконували пісні про українські страви.
Кагдіна Ірина прочитала легенду про кухаря, а сценку «Випадок у ресторанні» майстерно виконали улюбленці глядацьких симпатій Алєксєєва Вікторія, Пустовий Олександр та Галуза Світлана. А ще учні змагалися у знаннях та вміннях під час проведення вікторини «Кращий кулінарний ерудит» та розважальних конкурсах.
Свято непомітно добігало кінця. Проте справжнім сюрпризом для всіх присутніх стало посвячення третьокурсниками першокурсників у майбутніх кухарів та кондитерів. Це означало, що їх включили у кулінарну династію ліцеїстів, які опановують професію «Кухар, кондитер» з передачею символічного ключа знань у формі торту.
Хлібосольні господарі заходу всіх присутніх на святі також почастували запашним короваєм. Цим самим ще раз нагадали істину про те, що з’їсти що-небудь смачненьке - це маленьке свято і не останнє місце в цьому займає кухарське та кондитерське мистецтво.
Методист Л.Г.Баранюк
|