Субота, 18.05.2024, 08:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 22 » Науково-практична конференція
12:05
Науково-практична конференція
 

      Вже стало в ліцеї традицією, починаючи з 2009 р., в квітні проводити науково-практичну конференцію із захисту учнями своїх  пошукових, дослідницьких та творчих  проектів. Ось і 18 квітня, на виконання річного плану роботи ліцею та плану методичної роботи  2012-13н.р., організована і проведена методистом Баранюк Л.Г. науково-практична конференція на тему: «Задум-реалізація-продукт». У приміщені актової зали перед учнями І-ІІІкурсів, викладачів та майстрів виробничого навчання в черговий раз учні захищали свої проекти.

      Емоційним, пізнавальним й цікавим був захист Куковіцькою Аліною проекту: «Життя П. Яцика – яскравий взірець служіння рідному народові», 

                                                                                 

який розкрив суть меценатства як невимушеної добродійності людини, на підґрунті великої любові до рідної землі, свого народу, української мови. Виступ учениці доцільно супроводжувався презентацією (керівник викладач: Степанова С.В.).

      Галина Васюк  доступно розкрила присутнім  цікаву тему з основ галузевої економіки: «Бренд як складова успіху компанії», а Ірина Мігун  - «Іншомовні слова в сучасному діловодстві» (керівник викладач Шупрудько Т.О.). Досліджуючи теми, дівчата здійснювали опитування і переконалися, що всі чули про назви брендів, але майже нічого про них не знали. Також виявилася справжня плутанина і в знанні іншомовних слів, що застосовуються у сучасному діловодстві. Свій виступ учениці супроводжували яскравими прикладами вдало створених презентацій.

                                                            

       Також  Васюк Галина разом з Кулініч Вікторією, Лабюк Мариною та Рябошапкою Ігорем через проект «Мораль як соціальний феномен.                                        

                                                                              

Професійна мораль діловода» (керівник Баранюк Л.Г.) підняли актуальне питання  про мораль у сучасному суспільстві,  професійну  мораль та професійну мораль діловода зокрема, так як для них, майбутніх діловодів, це важливо. Їх виступ супроводжувався не тільки естетично витриманою презентацією, але й цікавими буклетами про сутність, специфіку та форми прояву моралі. Рябошапка І., опрацювавши Великий тлумачний словник сучасної української мови, також розробив буклет основних понять, які характеризують  моральні якості сучасної людини та суспільства в цілому. Свої буклети учні роздавали присутнім у залі.

       Проект з англійської мови: «Презентація країни, мова якої вивчається» був цікавим і пізнавальним тим, що  учні Березняк Алла та Бондар Олена свій виступ здійснювали синхронно англійською та українською мовами з одночасною презентацією вміло підібраних слайдів.                                 

                                                                              

Учні довели, що англійська мова – міжнародна, нею розмовляє значна частина населення земної кулі, увесь діловий світ. Сучасна людина у професійній діяльності та особистому житті часто має зіткнення з інструкціями, приписами, інформацією англійською мовою, а тому володіння мовою, якою розмовляв В. Шекспір, необхідне й престижне. Роботою учнів керувала молодий та перспективний викладач О.В. Ткаченко.

      Як і завжди проект з хімії: «Косметичні засоби: краса чи шкода для здоров’я?», створений першокурсницями під керівництвом досвідченого педагога Н.М.Коноваленко, був цікавим і повчальним. Його успішно захистили Бондар Олена, Баяндіна Людмила, Слободзян Олена.

                                                                              

Створена презентація допомогла присутнім усвідомити важливість знань про придбання та застосування косметичних засобів, а порада про застосування природної косметики стала до вподоби дівчатам і жінкам, присутнім у залі.

      Проект: «Математика навколо нас», створений Мартинюк Юлією під керівництвом молодого педагога Тарановської Л.О.    

                                                                               

викликав жвавий інтерес, адже мало хто задумувався над тим, що математика виникла разом із людиною розумною, що вона дійсно присутня скрізь і в усьому, без неї як без  води  «і ні туди, і ні сюди». Без математичних розрахунків і хліб не спекти, і будинок не побудувати, і в магазині не скупитися.

      За проект з професійної етики: «Що є конфлікт – благо, чи зло?!», який практично самостійно створили Подобєд Світлана та Тарас,

                                                                                 

учням подякувала викладач Баранюк Л.Г., назвавши його вінцем учнівської творчості. Вражає чітко викладений детально опрацьований і переосмислений теоретичний матеріал, аргументований висловами знаменитих людей та історичними фактами, яскраво виражена оцінка та власна думка, а підготовлені на високому рівні презентація, буклет, кросворд з теми проекту, що висвітлювалася, сподобалися як учням, так і педагогічним працівникам.

    Аналіз проектів, які захищали учні, а їх було чотирнадцять, робити недоречно.

                                                   

                                                                 

Варто зазначити, що всі присутні того дня у актовій залі, їх уважно слухали, робили для себе певні висновки та нагороджували авторів учнівських проектів  і їх керівників аплодисментами.

                                                                       

Всіх учасників науково-практичної конференції нагороджено дипломами. Для них це був важливий крок на шляху до успішного майбутнього

 

                                                                                                                                                   Методист ліцею    Л. Г. Баранюк

Переглядів: 798 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.6/11
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz