Тема навчальної програми: Приготування бездріжджового тіста та вироби і напівфабрикати з нього. Тема уроку: Обрядові страви української кухні. Мета: а) навчальна: забезпечити засвоєння традицій українського народу; глибокого усвідомлення значення хліба в житті людини, технологія приготування обрядових став з борошна; б) розвивальна: формувати уміння готувати обрядові страви з борошна та сприяти розвиткові пізнавальних інтересів; в) виховна: виховувати любов та повагу до хліба, обрядових страв української кухні та людей праці. Тип уроку: формування практичних вмінь та навичок. Місце проведення уроку: лабораторія „Кухар”. Матеріальне забезпечення уроку: збірник рецептур, плакати, ілюстрації, рушники, інструмент та посуд, сировина. Міжпредметні зв’язки: етнографія, українська література, історія України. Базові поняття: шулики, жайворонки, мандрики, вареники, млинці, весільний коровай. Концепція уроку: довести значимість обрядових страв в духовному житті українського народу та навчити готувати обрядові страви.
завантажити
|