П`ятниця, 19.04.2024, 15:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Липень » 6 » Здобули професію, відкривши для себе новий досвід.
11:06
Здобули професію, відкривши для себе новий досвід.

                                                                             

         Випускний вечір в ліцеї - море квітів, хвилювання й сльози радості та світлої печалі. Йдуть останні приготування до свята, актова зала ледве вміщає в себе навіть найближчих та най­рідніших людей. З’являються й винуватці урочистостей: випускники 163, 164 та 165 груп, а поруч з ними – їх майстри та класні керівники: майстер виробничого навчання Віктор Лахтіонов та класний керівник Володимир Береговий, класний керівник Віта Мартинюк, майстер виробничого навчання  Михайло Поленок та класний керівник Тетяна Баранюк.                                                                  

      Здавалося б, ще вчора ці урочисто й гарно вбрані усміхнені юнаки й дівчата, чоловіки й жінки були невпевненими випускниками загальноосвітньої школи, які не завжди знали, чого прагнути, ставши на широку дорогу самостійного життя. А сьогодні вони тримають в руках дипломи про закінчення Казанківського професійного аграрного ліцею. Три роки вони провели у спільноті цього закладу серед учнів та викладачів, майстрів виробничого навчання і стали ніби єдиною родиною. Три роки батьки разом з вчителями та майстрами влаштовували чи то педагогічну, чи то сімейну раду, щоб вирішити чергове питання дитини, що постало на часі.

         Та відтепер всі вони, незалежно від віку, здобули професію, відкривши для себе новий досвід і нові можливості, адже ліцей випустив трактористів-машиністів сільгоспвиробництва, слюсарів з ремонту сільгоспмашин та устаткування та кухарів-кондитерів.

              Як і кожна урочиста мить в житті українських громадян, випускний вечір також не може обійтися без державних символів. Весь зал і сцена вишикувалися, притиснувши праву руку до грудей, слухаючи, як велично і плавно лине приміщенням Державний Гімн України. А батьки за доброю традицією благословили дітей на гарну долю запашним короваєм на рушникові.

          Після цього було зачитано наказ «Про випуск учнів 2018 р.» та кожному з них вручався диплом професійного робітника й атестат про здобуття середньої освіти. Виконуюча  обов’язки директора  Казанківського професійного аграрного  ліцею Тетяна Кваша тепло привітала учнів та подякувала їх батькам за співпрацю у загальній справі, було складно приховати почуття розчулення, адже цьогоріч з ліцею йшло багато талановитих та чудових дітей, які впродовж трьох років радували своїми успіхами, дивували своїми талантами й здібностями, дещо розчаровували шибеницькими витівками.

                                                            

 

          З особливим піднесенням вручила Т. Кваша диплом з відзнакою Маргариті Бондаренко та грамоти учням за активну участь у ліцейному житті, подяки батькам за гарне виховання дітей. Багато чудових, яскравих дітей і багато батьків, яким доводилося підводитися й рушати за подякою, а шпальт газети напевно б було замало, щоб вмістити всі імена й прізвища наших чудових казанківців, які пов’язали свою долю з ліцеєм чи навчаючись у ньому, чи працюючи, чи віддавши туди свою дитину.        

            Цей гарний захід відвідали й високі гості: керівництво району в особі голови РДА Ольги Жорової та голови районної ради Василя Коніщука. Надзвичайно приємно було того вечора почути теплі побажання з вуст перших осіб Казанківщини, але й господарі урочистостей приємно вразили гостей гарною концертною програмою та високим рівнем підготовки до неї. Ще б пак – не щодня люди відзначають випускний.

         Підтримати свою вихованку Маргариту Бондаренко та привітати її зі знаковою віхою в житті прийшли її творчі наставники – керівник та працівник селищного клубу №1 Володимир Галкін та Альона Болотських, які піклувалися про дівчину, немов батьки. Відчуваючи, що яскрава талановита зірочка потребує моральної підтримки, доброго погляду, турботи, уваги... Але тепер вона подорослішала й осяяла собою й своїми здобутками актову залу ліцею та увійшла до когорти відмінників навчання. Радувала вона й своїми танцювальними номерами у компанії не менш чарівних коліжанок, яким однаково гарно вдавалися як українські, так і східні танці.

         Настав час і класним керівникам звернутися до своїх учнів та колег. Проте зробили вони це як і зазвичай – в оригінальній формі. Трохи жартома, а загалом – серйозно. І найголовніше – усе було чистою правдою. У відповідь їм учні О. Пустовий та О. Співак підготували гумористичні замальовки, а 164 група заспівала пісню «Вчителька». Учениця Н. Готра та співочий майстер виробничого навчання Михайло Поленок впродовж усього вечора тішили присутніх музичними сольними номерами.

            Знайшлося місце на випускному вечорі й для презентації «Співпраця керівників груп з учнями» та відеопобажанню вчителів учням, яку всі переглянули уважно і з цікавістю.

        Кульмінацією й напевне найзворушливішим моментом став вальс дітей з вчителями, майстрами та батьками. Хтось крадькома змахував сльозинки з вій, а хтось посміхався крізь сльози, раділи закохані, тішачись, що не потрібно більше приховувати своїх почуттів... Випускники заспівали відому пісню гутру «Океану Ельзи» з обнадійливим змістом «Все буде добре» під вибухи хлопавок з мішурою й конфеті, під запалені вогняні фонтани і співаючи, всі повірили, що саме так і справдиться: дійсно все буде добре. Не може бути інакше, якщо кожен з цієї величезної кількості людей доклав стільки зусиль заради спільної гарної справи на славу нашій Казанківщині.

 

                                                               

                                                                                                                          

                                                                                                                      Марина КУДІНОВА

                                                                                                                     За матеріалами районної газети «Голос Казанківщини»

 

Переглядів: 516 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz