Четвер, 25.04.2024, 05:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Січень » 15 » Заходи з науково-методичної роботи у Казанківському ПАЛ у січні 2014р.. (продовження)
15:33
Заходи з науково-методичної роботи у Казанківському ПАЛ у січні 2014р.. (продовження)

      Члени МК викладачів приордничо-математичного циклу  обговорили творчі напрацювання колег  по методичній  комісії за період з 01.09.2010 по 01.01.2014р., обмінялися досвідом з  розвитку  життєвих та професійних компетентностей учнів, формування професійної компетентності викладача, від якої залежить його авторитет, а також вирішувалася проблема подолання низького рівня навчальних досягнень частини учнів з математики, фізики, хімії, інформатики.

 

         В результаті обговорення актуальних питань педагогічних читань ухвалили:

1. Розроблені  методичні  та навчальні  посібники, збірники задач,  матеріали на допомогу учню  з предметів  фізика, математика, хімія, біологія, екологія, астрономія та інформатика, відповідно науково-методичній проблемі ліцею та індивідуальним проблемним темам викладачів природничо-математичного циклу, постійно застосовувати у навчально-виховному процесі для поліпшення розвитку професійних і життєвих компетентностей учнів ліцею.  

2. Вирішення проблеми подолання низького рівня навчальних досягнень частини учнів з  предметів природничо-математичного циклу здійснювати через застосування на уроках та у позаурочній роботі з предметів створених  збірок різнорівневих завдань, нетрадиційних задач, вправ  з виробничим змістом та наближеним до реалій сучасного життя, залученням учнів до активної пізнавальної діяльності, в частково-пошукову та творчу роботу.

3. Всім членам методичної комісії не зупинятися на досягнутих результатах, постійно займатися самоосвітою, продовжувати творчо опрацьовувати сучасні інноваційні технології навчання, перспективний педагогічний досвід, творчо працювати над вдосконаленням власної фахової компетентності та педагогічної майстерності.

4. Всім викладачам  продовжувати поповнювати, оновлювати та доповнювати вже існуючі творчі наробки;  створювати нові, спрямовуючи їх на інтереси і схильності учнів, що в інформаційному просторі випереджують частину педагогів.

5. Один раз на рік здійснювати аналіз ефективності ро­боти кожного члена методичної комісії з впровадження інноваційних технологій, перспективного педагогічного досвіду, що забезпечує формування  педагогічної майстерності викладача.

6. Подати на засідання методичної ради, яка відбудеться у лютому, нові індивідуальні творчі напрацювання з предметів  членів МК  викладачів природничо-математичного циклу за І семестр 2013 – 2114 н.р  для їх розгляду,  а саме:

- Підбірка задач з фізики з астрономічним змістом – викладач І категорії Воловенко К.Е..

- Збірка методичних розробок екскурсій на виробництво з фізики» - викладач І категорії Воловенко К.Е..

- Альбом з екології «Національні парки світу» - вчитель біології, спеціаліст вищої категорії, старший викладач Баранюк Л.Г..

- Навчальний посібник «Розвиток інтелектуальних можливостей учнів на уроках і у позаурочний час з біології та екології» - вчитель біології, спеціаліст вищої категорії, старший викладач Баранюк Л.Г..

- Збірка «Екологія  в схемах і таблицях» - вчитель біології, спеціаліст вищої категорії, старший викладач Баранюк Л.Г..

 

        Члени МК викладачів суспільно-гуманітарного циклу  обговорили творчі напрацювання колег  в період з 01.09.2010 по 01.01.2014р., обмінялися досвідом з  розвитку  життєвих та професійних компетентностей учнів, формування професійної компетентності та педагогічної майстерності викладачів методичної комісії.

    

           В результаті обговорення актуальних питань члени МК викладачів суспільно-гуманітарного циклу    ухвалили:

1. Раніше розроблені  методичні  та навчальні  посібники,  матеріали «На допомогу учню  з предмету» постійно застосовувати у навчально-виховному процесі для поліпшення розвитку  життєвих компетентностей учнів ліцею. 

2. Науково-методичні напрацювання кожним викладачем повинні поновлюватися, осучаснюватися і пов’язуватися із  вимогами сьогодення та психологічними особливостями учнів, їх інтересами і потребами.

3. Не зупинятися на досягнутому, систематично займатися самоосвітою та приймати участь у всіх видах науково-методичної роботи в ліцеї та обласних заходах НМЦ ПТО, які сприяють удосконаленню професійної компетентності викладача й впливають на формування його педагогічної майстерності.

4. На  прикладі літературних творів, літературних образів постійно формувати морально-етичні принципи, правила поведінки у соціумі  та в процесі соціалізації сучасної молоді допомагати у їх адаптації до дорослого життя.

5. Подати на засідання методичної ради нові індивідуальні творчі напрацювання з предметів  суспільно-гуманітарного  циклу  за І семестр 2013 – 2114 н.р  для їх розгляду:

- Збірка виховних заходів до 200-річчя Т.Г. Шевченка - викладач української мови та літератури, спеціаліст вищої категорії Степанова С.В..

- Методична збірка «Система уроків за творами поетів «срібної» доби» - викладач світової літератури, спеціаліст вищої категорії Сізоненко Н.О..

 

 

методист Баранюк Л.Г.

Переглядів: 605 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/10
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz