Середа, 24.04.2024, 02:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Грудень » 2 » «Владика-хліб священним є для українців»
09:54
«Владика-хліб священним є для українців»
«Владика-хліб священним є для українців» - саме таку назву мала відкрита виховна година.
 
      29 листопада знову актовий зал ліцею переповнений присутніми, адже в ці дні святково відзначається День працівників сільського господарства, до якого учні мають безпосереднє відношення. Адже їхні дідусі, батьки працюють на землі, нелегко їм вдається вирощувати гарні врожаї і в цій справі багато дітей надають своїм рідним посильну допомогу.
      Відкритий захід організувала і провела з першокурсниками майстер виробничого навчання С.А. Пашкова. Як не їй ця виховна година до душі, адже її батько А.Д. Нікулін – кавалер трьох орденів Слави - виростив і виховав доньку у найкращих традиціях хліборобів. Світлана Анатоліівна за освітою - учений агроном – любить землю, цінує невтомну хліборобську працю, вміє працювати на землі і цьому дивовижному ремеслу навчає учнів. То ж її вихованці юнаки, що прийшли на навчання до ліцею з професії «Тракторист-машиніст с.г. виробництва, слюсар з ремонту с.г. техніки, водій автотранспортних засобів» відразу перейнялися ідеєю свого наставника. Юнаки читали вірші, розповідали про нелегку працю хлібороба в усі часи й тепер, про народні звичаї й традиції, які без хліба не відбуваються.
      Цього дня зі сцени актового залу звучали народні приказки й прислів’я, лунали пісні та український танок, який майстерно виконували дівчата танцювального ансамблю «Молодість».
      Світлана Анатоліївна закликала учнів любити матінку-землю, свою професію, шанувати ветеранів праці, бережно відноситися до хліба, як до святині. А коли в залі зазвучала пісня «Хлебаналево, хлеба направо», не витримав директор ліцею і сам заспівав. Не байдужі глядачі, підхопили пісню, яка потужно покотилася по залу.
       Ця виховна година стала ще одним виховним моментом у житті ліцеїстів. Слід відзначити, що грамотно підібраний відеоряд викладачем Шупрудько Т.О. та музичний супровід музичного керівника Галкіна В.І., допоміг краще розкрити тему відкритої виховної години. Про виховну годину«Владика-хліб священним є для українців» « було написано в районній газеті «Голос Казанківщини» у №95 (9512) від 01.12.2011року.
 
 
                                                                                                                                                                        Методист ліцею  -   Л. Г. Баранюк
 
                                                                                                                                                       
Переглядів: 758 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz