Четвер, 25.04.2024, 02:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Лютий » 19 » Мистецтво жити гідно
21:33
Мистецтво жити гідно

Відкриту виховну годину спілкування « Мистецтво жити гідно» провела класний керівник 167 групи Сосненко О.О.

         Під час проведення заходу, класний керівник 167 групи  Сосненко Олена Олександрівна сприяла  формуванню у своїх вихованців почуття гідності, як важливої особистісної якості людини; розвивала навички критичного мислення; виховувала культуру людської гідності, відповідальне ставлення до себе та оточуючих.

       Шляхом прослуховування знаменитих рядків вірша В.Симоненка «Ти знаєш, що ти людина?», налаштувала учнів на сприйняття матеріалу, зазначивши, що поет дав чи не найточніше поетичне визначення Вчитель людини.

       Що у  життi кожна людина зустрiчається з красою i пiдлiстю, радiстю i
горем. Душу ïï бентежить то всепоглинаюча любов, то вiдчуття огиди до певних явищ у життi.

        Людина часто потрапляє в ситуацію, коли необхідно зроби­ти моральний вибір: піти на компроміс чи проявити принциповість, мовчки стерпіти образу або рішуче встати на захист своєї честі, взяти важку ношу на себе чи перекласти її на плечі товариша. Про людину, яка в даних ситуаціях приймає правильне рішення з точки зору громадян­ської моралі, кажуть, що ця людина живе гідно, але завжди приймати правильні рішення і залишатися у будь якій ситуацій гідною людиною, це мистецтво – мистецтво жити гідно! Саме про мистецтво жити гідно і в чому воно полягає, ми з вами сьогодні і поговоримо.

         Переглянувши відео «О.Хайям «Гідність» учні дійшли висновку, що гідність – це чи не найголовніша особистісна якість людини.
         Підтвердженням того, що гідність визнається найвищою соціальною цінністю, невід’ємним правом людини, стало ознайомлення з українським законодавством, а саме Конституцію України (статті 3,21,68)

        «Людська гідність – це істина, це сутність людська, це те, що робить нас людьми», на таку думку налаштував перегляд інсценізації притчі «Плід інжиру»  (у виконанні Пустового О.та Співака О.).

 

                                                  

          Під час проведення інтерактивної вправи «Скарбничка» («Що цінності означають для мене?»),

                                                    

                                                    

 

вихованці Олени Олександрівни розкрили поняття: доброта, милосердя, щирість, мудрість, шляхетність, правдивість, совість, любов, вірність, благородство, благодійність, ввічливість, шанобливість, співчуття, безкорисливість, патріотизм.

                                                     

 

        В подальшій розмові Олена Олександрівна порадила присутнім не  соромитися  малого розміру допомоги, яку вони можуть  дати в  тому  чи  іншому випадку. «Нехай вона виразиться подачею склянки свіжої води, товариським привітом, словом співчуття. Кожний день, в який ми не зробили доброї справи, втрачений для нас у вічності. Тому: «Спішіть робити добро, поки не пізно, поки ще живі. Тож давайте зараз збільшимо хоч на трішки часточку добра в світі і зробимо квіти з добрими побажаннями один одному. Для  своєї  роботи  можна  використати  думки  великих  людей,  народні приказки.

   

      Незабутніми для учнів стали відеоролики про героїчний вчинок В.Бектова під час пожежі на Херсоншині та про дівчинку і хлопчика з табору «Вікторія» в м. Одеса.

  Про те, що у всі часи були люди гідні, чесні, учні знайшли таке підтвердження, прослухавши вірш шотландського поета Роберта Бернса.

          Під час проведення виховного заходу, Олена Олександрівна використовувала різні форми роботи,  освтні методи і прийоми, що дали можливість донести слухачам,  що людина, яка має гідність, завжди у всі часи діяла і буде діяти згідно з законами честі та совісті, благородства та милосердя.

          Вона ніколи не підставить підніжку, не встромить ножа у спину, не буде даремно давати обіцянки. Вона за будь-яких обставин дивиться у вічі, незважаючи на те, хто перед нею – друг чи ворог. І все на своєму шляху ця людина зустрічає з високо підведеною головою, вона завжди дивиться тільки вперед.

                                                                            Заступник директора з НВР – Сізоненко Н.О.

 

Переглядів: 1004 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz