Четвер, 25.04.2024, 20:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 4 » Відкритий урок з всесвітньої історії
14:58
Відкритий урок з всесвітньої історії

У межах місячника МК суспільно-гуманітарного циклу, викладач історії Федоренко Сергій Миколайович провів відкритий урок з досить важливої та актуальної теми: «Наростання загрози війни». Метою уроку було: охарактеризувати розвиток міжнародних відносин на початку 30-х років; з’ясувати суть зовнішньої політики Японії, Італії та Німеччини; проаналізувати процес формування «осі» Берлін –Рим-Токіо; розвивати уміння аналізувати й узагальнювати історичний матеріал; виховувати учнів у дусі патріотизму, взаєморозуміння між народами.

Налаштував же викладач учнів на вивчення даної теми за допомогою звернення до епіграфу : «Війна є продовженням політики іншими засобами». Розгляд нового матеріалу проходив поетапно, відповідно до пунктів плану, яких було три.

 

                                                     

 

      Не зважаючи на досить великий об’єм інформації, Сергій Миколайович досить стисло та зрозуміло подавав матеріал учням, які в цей же час складали хронологічний ланцюжок за його розповіддю.

      Доцільним було використання відеоматеріалів, за допомогою яких учні вдало дали відповіді на запитання викладача. Велику увагу було приділено роботі з термінами, Сергій Миколайович  пояснював всі не зрозумілі слова, вказував які необхідно записати та запам’ятати.

 

 

                                                     

      На кожному етапі уроку викладач проводив перевірку розуміння учнями теми за допомогою вправи «Мікрофон» . Велику увагу приділив роботі з картою, для закріплення знань про територіальне розміщення країн. За допомогою цього викладач мотивував учнів до уважнішого сприйняття матеріалу, закликав до співпраці.

                                                     

Для узагальнення та систематизації та знань Сергій Миколайович провів історичний диктант, тому всі учні отримали оцінки, серед яких переважали бали достатнього та середнього рівня, що говорило про успішність уроку. Найактивнішим же серед учнів був Соколовський Владислав, який показав гарні знання не лише з теми уроку, але з історії загалом.

Член методичної ради ліцею, голова МК суспільно-гуманітарного циклу – Гончаренко (Мартинюк) С. В.

Переглядів: 522 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz