Четвер, 28.03.2024, 20:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Лютий » 20 » Відкритий урок з технології приготування  їжі
20:45
Відкритий урок з технології приготування  їжі

 

    На виконання плану роботи методичного кабінету та методичної комісії «Кухар, кондитер»  викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Мартинюк Віта Олександрівна провела на високому рівні урок з теми «Технологія приготування супів» в групі №169 І курсу. Мета уроку, що полягала у формуванні нових знань, умінь і навичок з технології приготування молочних супів, здійсненні розрахунків сировини на задану кількість порцій, правильному виборі інвентарю та посуду, дотримання правил  приготування та вимог до якості готової страви, її подачі, - досягнута повністю завдяки умілому поєднанню викладачем традиційних,  інноваційних методів і прийомів навчання.      Попереджуючі завдання, міжпредметні зв’язки, проблемні ситуації, зв’язок з життєвим досвідом учнів, слайди презентації та відеоролики сприяли активізації засвоєння нової теми.

        На скільки якісно учні засвоїли матеріал показала робота на закріплення набутих знань зі складання технологічної схеми приготування молочного супу з  грибами та картоплею  після перегляду відеофільму. Учні правильно відповідали на питання про вимоги до приготування, починаючи від форми нарізки овочів, особливостей необхідного  інвентарю, видів термічної обробки та посуду для подачі. Також учні здійснили розрахунки по взаємозаміні натурального молока іншими молочними продуктами.

        Родзинкою уроку стала перевірка учнями якості молочних супів з макаронними виробами, які попередньо приготовлені викладачем.

       Учні,  набувши знання про вимоги до якості молочних супів з макаронними виробами, безпомилково виявили органолептичним методом  якісні та неякісні супи, вказали причини допущених помилок та дали обґрунтовану відповідь на узагальнюючі питання:. Оцінки, які отримали першокурсники, говорять самі за себе: успішність 100%, якість понад  60%.

Методист ліцею Л.Г.Баранюк

Переглядів: 609 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz