Четвер, 28.03.2024, 14:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 14 » Відкритий урок виробничого навчання з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»
11:05
Відкритий урок виробничого навчання з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

Відкритий урок виробничого навчання з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

           На виконання плану роботи місячника методичної роботи МК Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» відкритий урок виробничого навчання з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» 7 квітня провела досвідчений майстер Пашкова Світлана Анатоліївна з теми «Виконання робіт знімання зі зберігання сільськогосподарської техніки – культиваторів КПС-4».

         Урок розпочався з епіграфу, який був ключовим  упродовж  уроку: «Немає нічого, що не долалося би працею. Всередині нс криються потенційні творчі можливості. Й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал». Майстер зуміла вмотивувати навчальну діяльність учнів так, що в них виникло бажання найкращим чином навчитися виконувати практичні завдання щодо знімання зі зберігання сільськогосподарської техніки, зокрема культиваторів КПС-4 та правильно регулювати їх на глибину обробітку.

         Щоб менше допускати помилки, майстер спонукала учнів пригадати  призначення культиватора КПС-4, його будову та регулювання, застосовуючи набуті теоретичні знання та певний практичний досвід учнів, адже у частини з них батьки механізатори. На питання про те, чи впливає регулювання культиватора на фінансовий стан господаря земельної ділянки, учні дали впевнено правильну відповідь. Таким чином майстер домоглася усвідомлення учнями  групи №160  І курсу важливості якісного відпрацювання практичних завдань на уроці, які їм знадобляться у майбутній професійній діяльності. Щоб  переконати учнів у важливості професійних знань  та умінь, отриманих на уроці, запропонувала завдання: на ½ аркуша паперу намалювати схему будови культиватора у такій послідовності, в якій він складається, а в кінці уроку на іншій половині учні знову виконають це ж завдання для порівняння.

Описание: D:\фото\Фото - всі\149_032014\1603\P2160206.JPG

Описание: D:\фото\Фото - всі\149_032014\1603\P2160244.JPG

       При відпрацюванні завдань учні слідкували за дотриманням правил техніки безпеки,  які пригадали  під час вступного інструктажу, що забезпечило якісне виконання практичних завдань без травм та пошкоджень інструментів, комплектуючих деталей. Учні працювали в малих групах та парах біля двох агрегатів, консультуючись один в одного та контролюючи практичну діяльність. Час від часу юнаки (для впевненості)  використовували інструкційно-технологічні картки, а також приглядалися до критеріїв оцінювання завдань, що виконували.

       За практичними діями уважно слідкувала  Світлана Анатоліївна, яка спочатку продемонструвала всі трудові прийоми виконання завдання, а під час поточного інструктажу уважно слідкувала за  діяльністю всіх учнів і кожного окремо. Одних підбадьорювала, іншим допомагала, а комусь робила критичне зауваження. В кінці уроку проаналізувала діяльність кожного учня, звернула увагу на допущені помилки, причини їх виникнення шляхи запобігання. Майстер залучила учнів до обговорення результатів роботи, а потім запропонувала закінчити завдання, яке розпочали виконувати на початку уроку. Учні були здивовані результатами – більшість з них на початку уроку допустили ряд суттєвих помилок. Цим самим учні ще раз переконалися у необхідності якісного професійного навчання.

        Майстер Пашкова С.А. запропонувала пригадати епіграф  до уроку та  прокоментувати його з точки зору діяльності кожного на уроці та зробити самооцінку. Таким чином мета уроку повністю досягнута. Урок заслуговує оцінки високого рівня.

Методист Баранюк Л.Г.

Переглядів: 2323 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz