Субота, 20.04.2024, 02:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Лютий » 22 » Відкритий урок професійно-практичної підготовки
13:26
Відкритий урок професійно-практичної підготовки

Відкритий урок професійно-практичної підготовки

       У рамках місячника методичної роботи МК «Кухар» 18.02.2016р. досвідчений майстер виробничого навчання Чегодар Тетяна Анатоліївна провела відкритий урок  професійно-практичної підготовки з теми «Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього».

      Урок розпочався повідомленням теми, мети та завдань уроку, які були майстерно вмотивовані, що, на перший погляд, були черговим етапом вступного інструктажу. Проте майстер змогла вплинути так на учнів, що бажання пізнавати, набувати, розвивати свої знання та практичні уміння, не покидали учнів упродовж уроку. Учні усвідомили, що наше швидкоплинне і повне справ життя все більше відтісняє домашню трапезу, яка поступово переходить у розкіш. Люди вже звикли замовляти їжу по телефону або йти до найближчого «бістро», швидко споживати продукти харчування й далі занурюватися у свої справи. Проте потрібно не забувати, що кожна хвилина, проведена з сім’єю за обіднім столом, збагачує наше життя, дозволяє більше пізнавати один одного. Тому приготовлені домашні запашні ватрушки, плюшки, рогалики радують та піднімають настрій всім членам сім’ї й духовно їх зближують.

       Щоб працювати в умовах сучасного виробництва й досягати професійного успіху, учні повинні володіти гарними знаннями, практичними уміннями, проявляти творчість та раціональність у роботі.  Тому майстер спочатку спонукала учнів пригадали теоретичний матеріал, попередньо набуті практичні уміння та вирішити проблемні виробничі ситуації.

        Кулакова Катерина залюбки поділилася з одногрупниками своїм невеликим життєвим досвідом з приготування дріжджового тіста безопарним способом, який перейняла у своєї матусі.

І ось наступив відповідальний момент – замішування тіста.

      Тетяна Анатоліївна майстерно демонструє прийоми вироблення з дріжджового тіста рогаликів з начинкою.

Перші спроби Сергія Задоєнка пізнати мистецтво формування виробів з тіста.

Взаєморозуміння та підтримка дають гарний результат.

      Всі учні успішно та вчасно впоралися із завданням. Задоволені роботою самі учні, майстер виробничого навчання, викладач професійно-теоретичної підготовки та присутні на уроці члени методичної комісії,  адже результат говорить сам про себе: 14% отримали оцінки високого рівня, 57% - достатнього та 14% - середнього.

      Під час заключного інструктажу, на етапі релаксації учні висловили захоплення від своєї діяльності на уроці та подякували Тетяні Анатоліївні за гарно проведений урок професійно-практичної підготовки. В цьому заключається педагогічний успіх майстра виробничого навчання.

Методист Л.Г. Баранюк

Переглядів: 514 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.8/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz