Четвер, 25.04.2024, 20:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Відкритий урок «Побудова бухгалтерського балансу»
14:10
Відкритий урок «Побудова бухгалтерського балансу»

      Місячник методичної роботи МК «Обліковець; конторський службовець, діловод» продовжила майстер виробничого навчання Ярошенко Анна Анатоліївна, яка 24.10.2014 року провела відкритий урок з теми «Побудова бухгалтерського балансу». Щоб залучити всіх першокурсниць до активного засвоєння нової теми, майстер вдало й доцільно провела мотивацію навчальної діяльності учнів, цитуючи вислів Луки Пачолі та взяла за епіграф  китайську народну мудрість: «Якщо людині подарувати одну рибину, вона буде ситою один день, а якщо навчити людину ловити рибу, вона буде ситою все своє життя». 

Крок за кроком учні вчилися складати баланси умовних підприємств за статтями активу та пасиву, а також визначати тип господарської операції та вказувати коди рядків статтей балансу, зв’язаних з господарськими операціями.

       Змінюючи форми роботи учнів, Анна Анатоліївна уважно слідкувала не тільки за тим, щоб всі учні оволоділи практичними уміннями, але й мали від цього задоволення. Майстерно підібрані слайди презентації та завдання з «родзинкою» зацікавлювали учнів, наприклад, на кмітливість учні здійснювали класифікацію запропонованих статтей по активах та зобов’язаннях, заповнюючи таблицю; вибирали тільки ті дані, які знаходять своє відображення у балансі.

      Під час заключного інструктажу учні зізналися, що трохи втомилися, але виявили своє задоволення від виконаних практичних завдань, які самостійно та свідомо виконали. Окремі учні прокоментували допущені власні помилки та їх причини; виразили впевненість, що такі помилки більше вже не допустять і набуті на уроці виробничого навчання знання будуть удосконалювати для майбутньої успішної професійної діяльності. 

      Отже, фрагмент китайської народної мудрості «…якщо навчити людину ловити рибу, вона буде ситою все своє життя» справдився на уроці виробничого навчання, який майстерно організувала і провела для учнів та разом з учнями Ярошенко Анна Анатоліївна.

Методист Л.Г.Баранюк

 

Переглядів: 821 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz