Субота, 20.04.2024, 01:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 27 » Відкритий позаурочний захід – турнір знавців екології
07:25
Відкритий позаурочний захід – турнір знавців екології

       Під час тижня екології Баранюк Людмила Георгіївна провела відкритий позаурочний захід – турнір знавців екології з учнями груп ІІ та ІІІ курсів. Турнір знавців екології – відносно нова форма позаурочної роботи в ліцеї, що істотно відрізняється від інших, яка вимагала від викладача максимально наблизити учнів до серйозної й відповідальної науково-пізнавальної колективної роботи, адже учасники турнірів вирізняються серед інших не тільки вищим рівнем загальної ерудиції та сумою знань з предмета, а й вмінням застосовувати ці знання для вирішення конкретних нестандартних завдань,  вести дискусію  і аргументовано відстоювати колективну точку зору. В турнірі змагалися три команди «Оптимісти», «Шукачі істини», «Розумники». Ведуча (Баранюк Л.Г.) на початку турніру ознайомила з правилами учасників  турніру, роботи членів журі та ведучого.  Особливий тон  учасникам турніру задав І тур – «Коло думок», завданням якого було переглянути відеоролик «9 видов животных, вымерших за нашу жизнь!» та  дати відповідь на питання: 

  1. Чому назавжди зникли ці тварини?

  2. Чи можна було передбачити їх загибель і яким чином?

  3.  Що можна було б зробити людям, щоб ці тварини продовжували існувати на планеті Земля?

     Після спільного обговорення представник від кожної команди (за обраним номером) відповідав на питання. За відповіддю уважно слідкували всі учасники, але доповнення робили представники від інших команд, за що отримували додаткові бали. 

  

      ІІ тур – «Гідна відповідь»  мав завдання проблемного характеру, що вимагало від учнів не тільки певної суми знань, але й вміння аргументовано та лаконічно висловлювати спільну думку. «Уявіть, що ви присутні на Всесвітньому науковому форумі, де постала глобальна проблема людства: через 150 – 200 років на Землі (в її підземних та підводних надрах) скінчаться практично всі запаси нафти, вугілля, горючих сланців і торфу. Що робити людству? Чекати кінця Світу?!! Спробуйте  вирішити цю глобальну проблему».   

      Час турніру (90 хв.) збігав до кінця. Компетентне журі повідомило результат - перемогла команда від гр.№159 у складі: Вербова Діана, Вільк Влада, Кунцевич Вікторія, Чолак Ольга. 

   

     Напружена колективна робота принесла дівчатам жадану перемогу.

 

 Член методичної ради, голова МК «Обліковець, діловод»

Шупрудько Т.О.

Переглядів: 747 | Додав: serp_w | Рейтинг: 4.9/15
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz