Субота, 20.04.2024, 00:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 18 » Відкриті уроки з предметів «Діловодство» та «Інформаційні технології у діловодстві»
12:55
Відкриті уроки з предметів «Діловодство» та «Інформаційні технології у діловодстві»

   З метою виконання річного плану  роботи  Казанківського ПАЛ на 2014 -2015н.р. та плану роботи МК «Обліковець; діловод» 13 жовтня 2014р. в ліцеї  розпочався місячник методичної роботи МК «Обліковець; конторський службовець; діловод». Робота з підготовки до місячника розпочалася завчасно з того, що в коридорі були розміщені стінні газети кожної групи учнів з професій «Обліковець; діловод», які відразу привернули увагу учнів ліцею. Учні не просто читали цікаву інформацію та розглядали малюнки, але й розгадували кросворди, ребуси, головоломки, читали гумористичні вірші про професії обліковця та діловода.

    16.10.2014р. викладач предметів професійно-теоретичної підготовки з професії «Обліковець; діловод», спеціаліст І категорії Шупрудько Т.О. провела на високому науково-методичному рівні два відкриті уроки з предметів «Діловодство» та «Інформаційні технології у діловодстві»,  які були не тільки різні за формою, але й за впровадженням інноваційних  педагогічних технологій.  На уроці з діловодства учні групи опановували тему «Службові позначки на документах. Коректурні знаки, їх застосування в редагуванні службових документів».  Для актуалізації опорних знань, викладач застосувала тести та вправу «втрачена інформація».  Мотивацію навчальної діяльності учнів здійснила у формі асоціативного куща «чарівна скринька».  проблемно-пошукова робота, під час засвоєння нового матеріалу, забезпечувалася роздатковим матеріалом (опорний конспект).  Кращому засвоєнню теми уроку сприяло попереджуюче завдання – учнівський міні-проект «Коректурні знаки і їх застосування», який вдало захистили Баяндіна Людмила та Василенко Наталія.

   

                                    Баяндіна Людмила записує позначки                                     Василенко Наталія пояснює можливе застосування

                                    та коректурні знаки                                                              позначок і коректурних знаків у редагуванні           

                                                                            службових документів за допомогою презентації

      На уроці з інформаційних технологій у діловодстві  учні опановували тему «Таблиці Word, їх створення, форматування і редагування», що розпочалося з пригадування раніше набутих знань, набутих на попередніх уроках, стислий запис яких зробили на стікерах, які прикріпили на «зірку знань». За декілька хвилин учні пригадали можливості текстового редактора, встановлювали відповідність  між технічними термінами і їх означеннями та за допомогою взаємоперевірки побачили свої можливості на початку уроку.  Далі учні набували та поглиблювали знання в малих групах, які сформовані за вільним вибором кольорових фішок (інтерактивне навчання). Самостійно опрацьовуючи надану інформацію, учні виконали практичні завдання за комп’ютерами та пояснили іншим групам алгоритм їх виконання за принципом «навчаючись учу».

        Під час закріплення учні знову виконували інтерактивну вправу «кольорові капелюхи»,  яка  допомогла виявити факти про знання та вміння, які отримали на  уроці; настрій та  емоції, які переживали під час уроку; з’ясувати важливість інформації, яку отримали. 

   

Учні групи працювали повноцінно, результати роботи їх фіксувався на протязі уроку в спеціальній картці оцінювання, яка була розміщена на фліпчарті.

   

     Мобільність в роботі учнів забезпечувалася чіткістю та конкретністю завдань і критеріями оцінювання за їх виконання, тому й результат засвоєння тем обох уроків свідчить про те, що якість знань учнів становить майже 70%.

      Також Тетяна Олександрівна провела з учнями ІІІ курсу відкритий позаурочний  захід «Професійний лабіринт», спрямований на розширення знань  з професійно-теоретичної підготовки професії «Діловод».  Під час інтелектуальної гри майбутні діловоди проявили пізнавальний інтерес, наполегливість, уміння працювати в групі, швидко орієнтуватися в різних ситуаціях, самостійно та креативно  мислити.  

   

     Підсумовуючи діяльність учнів підчас гри, викладач наголосила на тому, що майбутній діловод повинен мати якісні знання, практичні уміння і навики, які завжди допоможуть йому вибратися з проблем будь-якого виробничого лабіринту. 

 

      На відкритих уроках та позаурочному заході були присутні методист НМЦ ПТО Миколаївської області Бензар В.О., заступник директора з НВР Кваша Т.В., методист ліцею Баранюк Л.Г..

 

                                                                   Методист Л.Г.Баранюк

Переглядів: 1885 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.9/11
Всього коментарів: 1
1 Валентин  
0
Два відкритих уроки ще й позаурочний захід в один день - це неймовірно! Викладач просто супер!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz