П`ятниця, 29.03.2024, 05:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 12 » Відкрита година спілкування «Небажана вагітність»
08:18
Відкрита година спілкування «Небажана вагітність»

   Відкрита  година спілкування «Небажана вагітність», яку провела класний керівник 157 групи  Тарановська Л.О. почалася  з показу презентації про тривалість підліткового віку у різних культах від первісного суспільства  по наш час. Людмила Олегівна зробила наголос на тому, що, взагалі, стосунки між людьми різної статі встановлюються з раннього дитинства і проходять кілька етапів. В підлітковому віці з періодом статевого дозрівання усе змінюється. Дівчата і юнаки виявляють інтерес один до одного, починають дружити, разом слухати музику, ходити в кіно. Проводячи разом дозвілля, більше дізнаються одне  про одного. Дівчата починають розуміти, якими вірними друзями можуть бути юнаки. Юнаки вчаться цінувати емоційну підтримку дівчат. З досягненням біологічної зрілості закохані можуть створити родину. Як свідчить анонімне опитування  150 однолітків присутніх в залі понад 80% хотіли б мати близького друга протилежної статі, але тільки одиниці – заради фізичної близькості.

     Але ранні сексуальні стосунки призводять до багатьох небажаних наслідків. Розповісти про види цих наслідків надали можливість ведучому  лікарю – гінекологу  центральної  районної лікарні  Івановій  І.П., а саме: небажана вагітність, венеричні хвороби, фізичні та психічні травми. Повна тиша в залі ще раз довела, що така інформація для підлітків дуже важлива, адже  вони саме в цьому віці і  потребують професійної інформації. На кожне запитання учнів Ірина Петрівна надала компетентну відповідь.

     Зворушив присутніх перегляд відеофільмів про небажану вагітність:«Аборт – это убийство» та «Монолог не родившегося  ребенка». Продовженням цієї теми була розповідь фахівця про наслідки переривання вагітності, як фізичні так і психічні; навела схожі приклади із життєвих ситуацій   їх однолітків: важкі роди, народження дітей з маленькою вагою тощо. По закінченню свого виступу лікар порекомендувала види контрацепції щодо запобігання небажаної вагітності.

     Після проведення психологічного експерименту з учнями про  сексуальні відносини до шлюбу (кожний юнак хотів вкусити  ціле, красиве яблуко),    

     Людмила Олегівна доводила  підліткам про те. що їм  потрібно спочатку навчитися дружити, цінити друг друга, жити одним емоційним  життям, а лише потім вступати в шлюб , нести повну відповідальність один за одного і за тих, хто народжується від кохання. Сексуальні відносини – це вершина відносин партнерів. А взаємовідносини до шлюбу будуть мати і  свої негативні сторони і  в подальшому подружньому житті.  Адже кожна дівчина хоче бути коханою, єдиною, мати  вірного чоловіка,  підтримку й надію на майбутнє, а кожний юнак хоче йти по життю з його єдиною коханою .   

« Все приходит  вовремя,  если  человек умеет  ждать»,  - словами Франсуа  Рабле закінчилася зустріч з учасниками виховного заходу.

                                                Сізоненко Н.О. – заступник директора з НВР. 

Переглядів: 690 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz