П`ятниця, 29.03.2024, 11:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 10 » Відкрита година спілкування «Хто любить і цінує лише себе, той нікого не любить»
09:25
Відкрита година спілкування «Хто любить і цінує лише себе, той нікого не любить»

Відкрита година спілкування «Хто любить і цінує лише себе, той нікого не любить»

Дев’ятого квітня цього року майстер виробничого навчання Поленок Михайло Іванович провів відкритий виховний захід – годину спілкування з учнями групи №160 на тему: «Хто любить і цінує лише себе, той нікого не любить». Попередодньо він провів з юнаками анкетування, де були такі питання як:

- Чи  здатен  ти  сміливо  і  відверто  осудити  негативний  вчинок ?

- Чи маєш ти вірного друга ?

- Кого серед своїх одногрупників  ти найбільше поважаєш ?

- З ким серед одногрупників ти не хотів сидіти за одним столом ?

Отримані результати  спонукали майстра до організації та проведення години спілкування, а відкритим захід став тому, що Михайло Іванович зумів налагодити тісний контакт з учнями групи, частина яких виявилися проблемними  і вже міг поділитися досвідом виховної роботи з колегами. Тому тема години спілкування є невипадковою, а мета полягала у виявленні вміння учнів оцінювати наявність моральних якостей в одногрупників, у самих себе; формуванні вміння спілкуватися, проявляти толерантність, робити певні висновки.

До учнів майстер звернувся з питанням: У кожного з вас у групі є това­риш, що ви найбільше цінуєте в ньому? Названі учнями  якості, записувалися на мультимедійній дошці, до яких пізніше зверталися учасники години спілкування.

Описание: C:\Users\Методист\Desktop\Поленок М.И\Фото1099.jpg

Через  гру  «Світлофор», запропонував на аркушах записати названі попередньо якості та навпроти кожної  намалювати кружечок, що означає чи є в учня ця якість, чи ні,якщо вона тобі притаманна - зафарбувати зеленим кольором, її немає - червоним, а якщо ти не впевнений - жовтим.  

Після виконання завдання  учні обмінялися аркушами із сусідом по столу та за допомогою цих знаків оцінили своїх одногрупників, тобто поряд намалювали кружечки і їх також зафарбувати за власною (незалежною) оцінкою. Після цього повернули товаришу, щоб порівняти оцінку товариша із власною. Така форма гри допомогла кожному оцінити себе.

Описание: C:\Users\Методист\Desktop\Поленок М.И\Фото1104.jpg   Описание: C:\Users\Методист\Desktop\Поленок М.И\Фото1105.jpg

Михайло Іванович запропонував учням поділитися враженням про те, у чому особисті думки співпали з оцінкою одногрупників.

Не залишилися без обговорення й питання:  

  • За що ми іноді не любимо своїх одно­групників? (Якості записувалися на дошці, аналізувалися, порівнювалися з попе­редніми записами.)

         Учнів поступово відведено до висновку шляхом закінчення речення: «Якщо людина не цінує інших..., тобто вона...». Також учні дали відповіді на питання:

  • Чи легко живеться такій людині?
  • Що треба зробити, щоб і з тобою хо­тіли товаришувати одногрупники, щоб тебе цінували інші люди?
  • Якою людиною треба бути та як поводитися з іншими? Чому?

         Далі Михайло Іванович зачитав декілька висловів знаменитих людей про моральні якості людини, пісню Володимира Висоцького «Если друг оказался вдруг и не друг, и не враг, а так…» і на завершення виконав пісню «Журавленок».

Описание: C:\Users\Методист\Desktop\Поленок М.И\Фото1106.jpg

         Захід вдався. Всі присутні отримали задоволення, а особливо цей захід вплинув на учнів, які по закінченню підходили до майстра і продовжували спілкуватися.

  

Методист Баранюк Л.Г.

Переглядів: 693 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.6/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz